ادامه بازداشت درخواستکنندگان استعفای رهبر: ۱۶ نفر از ۲۸ امضا کننده دونامه در بازداشت وزارت اطلاعات
سه نفر دیگر از امضاکنندگان نامه به آیتالله علی خامنهای برای درخواست استفعای او از رهبری جمهوری اسلامی در فاصله چهار روز بازداشت شدند. زرتشت احمدیراغب در تاریخ پنجم شهریور، رضا مهرگان در تاریخ ششم شهریور و کمال جعفری یزدی در تاریخ هشتم شهریور ماه از سوی ماموران اطلاعات بازداشت شدند. اکنون ۱۶ نفر از ۲۸ امضاکننده دو نامه به رهبری در بازداشت به سر میبرند.
کمال جعفری یزدی، استاد دانشگاه و یکی دیگر از امضاکنندگان نامه درخواست استعفای رهبر جمهوری اسلامی روز جمعه هشتم شهریور ماه بازداشت شد. آقای یزدی از سوی ماموران اداره اطلاعات مشهد در منزلش بازداشت و پس از آن به بازداشتگاه اداره اطلاعات مشهد منتقل شد.
کمال جعفری یزدی، استاد دانشگاه غیرانتفاعی در رشته مدیریت استراتژیک و جانباز ۳۵ درصدی از دوران جنگ ایران و عراق است. او ساکن شهر مشهد است. آقای یزدی در مرداد ۹۷ از سوی ماموران اداره اطلاعات مشهد بازداشت شد و پس از سه ماه بودن در زندان وکیلآباد مشهد با قرار وثیقه تا زمان صدور رای نهایی به طور موقت آزاد شد. او در دادگاه انقلاب مشهد با سه اتهام مجموعا به ۱۳ سال زندان محکوم شد؛ به اتهام «تشکیل دسته و گروه به قصد براندازی نظام» به ۱۰ سال حبس، «تبلیغ علیه نظام» به یک سال حبس، «توهین به رهبری» به دو سال حبس. در مرداد ماه ۹۸ این حکم از سوی دادگاه تجدیدنظر استان خراسان رضوی عینا تایید شد.
در تاریخ ۲۰ مرداد تعدادی از امضاکنندگان نامه به رهبری در اعتراض به حکم آقای یزدی در مقابل ساختمان دادگستری استان خراسان رضوی تجمع اعتراضی داشتند که برخی از آنها در همان روز بازداشت شدند.
کمال جعفری یزدی چهارشنبه شب ۲۳ مرداد سکته قلبی کرد و روانه بیمارستان شد. او در حال حاضر از نظر سلامت جسمی نیز در شرایط بحرانی به سر میبرد.
رضا مهرگان دیگر امضاکننده نامه درخواست استعفای آیتالله علی خامنهای در تاریخ ششم شهریور ماه از سوی ماموران اداره اطلاعات شهرستان رامسر در خانهاش در یکی از روستاهای رامسر بازداشت شد. برخی از کاربران شبکههای مجازی نوشتهاند بازداشت او از سوی ماموران اداره اطلاعات همراه با ضرب و شتم بوده است.
یک روز قبل نیز زرتشت احمدی راغب، دیگر امضاکننده نامه به رهبری در تاریخ پنجم شهریور ماه از سوی ماموران وزارت اطلاعات در منزلش در شهر شهریار از استان تهران بازداشت شد. آقای راغب فعال مدنی و کارمند اخراجی آتشنشانی شهریار پیش از این چندین بار دیگر به اتهامات امنیتی بازداشت شده است.
از خرداد ۹۸ تاکنون دو نامه از سوی جمعی از فعالان سیاسی و مدنی و کنشگران زن با درخواست استعفای سید علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نوشتهاند که حاصل آن بازداشت حداقل ۱۳ تن از ۲۸ امضاکننده این دو نامهها بوده است.
در اواخر خرداد ۹۸، نامهای از سوی ۱۴ نفر از فعالان سیاسی و مدنی ساکن مشهد و تهران در برخی از رسانهها منتشر شد، این افراد در نامهای خطاب به رهبر جمهوری اسلامی خواستار استعفای او و تغییر قانون اساسی شدند. در بخشی از این نامه آمده بود: «وقت آن رسیده که مردم، فعالان و اندیشمندان دلسوز با کنار گذاردن تمایلات مصلحت جویانه ای که اسباب نابودی فرهنگ و تمدن و ثروت کشور را فراهم آورده، با صراحت تمام پای به میدان گذارده و با درخواست تغییر بنیادین قانون اساسی و استعفای رهبری که هر روز بر حدود اختیارات به ناحق خود می افزاید، پیشقراول این حرکت ملی باشند.»
اسامی امضاکنندگان اولین نامه به رهبری عبارتند از محمد نوریزاد، محمد ملکی، گوهر عشقی (مادر ستار بهشتی)، عباس واحدیان شاهرودی، کمال جعفری یزدی، محمد مهدویفر، حوریه فرج زاده (خواهر شهرام فرجزاده از کشتهشدگان اعتراضات ۸۸)، جواد لعل محمدی، رضا مهرگان، محمدرضا بیات، محمد حسین سپهری، هاشم خواستار، محمد کریم بیگی و زرتشت احمدی راغب هستند. ۱۲ نفر از آنها مرد و دو نفر زن هستند.
تاکنون ۹ نفر از انها بازداشت شدهاند: «هاشم خواستار، محمد نوریزاد، محمدحسین سپهری، حوریه فرجزاده، جواد لعل محمدی، عباس واحدیان شاهرودی، زرتشت احمدیراغب، رضا مهرگان و کمال جعفری یزدی»
این افراد استاد دانشگاه، معلم، نویسنده، مادر زندانی کشته شده و فعال مدنی و زندانی عقیدتی سابق بودند. عباس واحدیان شاهرودی و محمدحسین سپهری پیش از این در خانه خود بازداشت شدند و هاشم خواستار، جواد لعل محمدی، حوریه فرجزاده و محمد نوریزاد در تاریخ یکشنبه ۲۰ مرداد ماه وقتی در اعتراض به حکم ۱۳ سال حبس کمال جعفری یزدی یکی از امضاکنندگان نامه تجمع کرده بودند بازداشت شدند.
در ۱۴ مرداد ماه اما نامه دیگری با عنوان «استعفای رهبر و گذار از جمهوری اسلامی» و «تدوین قانون اساسی جدید» از سوی ۱۴ زن کنشگر در داخل ایران منتشر شد. این ۱۴ فعال زن در این نامه با حمایت از امضاکنندگان نامه قبلی خطاب به مردم ایران نوشته بودند: «ما ۱۴ تن از کنشگران مدنی و فعالین حوزه حقوق زنان مصمم هستیم با شیوهای مدنی و بدون خشونت، مبارزه خود را همچون پیشقراولان آزادی وطن با گفتن «نه به جمهوری اسلامی» تا رسیدن به خواستههای کامل خود ادامه دهیم.»
این زنان که نویسنده، حقوقدان، شاعر، مادر زندانی سیاسی و فعال مدنی و زنان هستند در بیانیه خود حکومت فعلی را «نظام ضد زن» نامیدند و با اشاره به اینکه «چهار دهه حکومت ولایت مطلقه فقیه منجر به حذف ضدانسانی نیمی از جمعیت کشور» نوشتهاند آنها بدون خشونت «علیه این نظام ضد زن به پاخاسته و خواستار گذار کامل از نظام جمهوری اسلامی و تدوین قانون اساسی جدیدی» هستند که در آن کرامت و هویت و حقوق برابر زنان در تمامی عرصهها به رسمیت شناخته شود.»
امضا کنندگان این بیانیه عبارتند از: شهلا انتصاری، نصرت بهشتی، فرشته تصویبی، پروا پاچیده، گیتی پورفاضل، زهرا جمالی، شهلا جهانبین، فاطمه سپهری، مریم سلیمانی، سوسن طاهرخانی، فرنگیس مظلوم، نرگس منصوری، عزت جوادی حصار و کیمیا نوروزی صابر.
تاکنون هفت نفر از این ۱۴ زن از سوی ماموران امنیتی بازداشت شدهاند که عبارتند از شهلا انتصاری، شهلا جهانبین، فاطمه سپهری، نرگس منصوری، فرنگیس مظلوم و گیتی پورفاضل.