محبوبه عباسقلی زاده از تحصن ژنو دراعتراض به وضعیت ستوده می گوید: برخلاف همه جای دنیا وکیل در سیستم قضایی ایران مصون نیست
محبوبه عباسقلی زاده که به همراه شش تن دیگر فعالان حقوق زنان (ازجمله شیرین عبادی، آسیه امینی، منصوره شجاعی، شادی صد، منصوره شجاعی، پروین اردلان و خدیجه مقدم) روز دوشنبه دست به تحصن در جلوی دفتر سازمان ملل دراعتراض به وضعیت نسرین ستوده خواهند زد در گفت وگو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت: « نسرین ستوده دراد جانش را در زندان از دست می دهد و هر لحظه ای که می گذرد برای او و فرزندانش و خانواده اش سرنوشت ساز است. ما دوستان و همراهان نزدیک نسرین ستوده هستیم و هر لحظه با درد او درد می کشیم و این درد وقتی بجایی برسد که بخواهد حرکتی ایجاد کند نتیجه اش می شود تحصن. البته شرایط زمانی را خیلی ها به دلیل فرار سیدن شب کریسمس و تعطیل بودن مراکز رسمی و سرما و یخبندان و به هم ریختن سیستم حمل و نقل و خلاصه خیلی دلایل محیطی دیگر نا مناسب می دیدند ولی حتی در همین شرایط هم معتقدیم تحصن زنان فعال در سطح گسترده می تواند شرایط نسرین را عوض کند.»
این فعال حقوق زنان افزود: « قطعا پدیده زندانی بودن نسرین ستوده خودش بخشی از چرخه گسترده نقض سیستماتیک حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی است. او یک وکیل است و وکیل در همه جای دنیا محترم و مصون است اما در سیستم قضایی جمهوری اسلامی نیست. مثل نسرین ها زندانیان بسیاری در بند هستند منتهی گاهی تاکید بر یک سوژه مشخص که اتفاقا نمونه کاملی از یک زندانی سیاسی حقوق بشری است می تواند به جهانیان توصیر خلاصه شده و قابل لمس تری از وضعیت زندانیان سیاسی نشان دهد.»
وی در خصوص اظهارات محمد جواد لاریجانی که اتهامات خانم ستوده را جدای از فعالیت های وی به عنوان وکیل ذکر کرده بود به کمپین گفت: « آقای لاریجانی و بالاتر از آن سیستم سرکوبگر فعلی می خواهد همه وکیل های حقوق بشری را از صحنه قضایی محو کند . چون وکلای حقوق بشری و بخصوص نسرین ستوده حرفه وکالت را از سبک و سیاق سنتی خودش در آورده و به آن جنبه حمایتگری داده اند. یعنی نسرین ستوده تنها یک وکیل در پشت در اتاق های بسته نیست یک حمایتگر است و می خواهد در تمام صحنه ها از موکلش دادخواهی کند و از همه مهمتر اینکه چنین وکیل هایی به دلیل دسترسی به پرونده های متهمان و اطلاع نزدیک از جریانات غیر قانونی دادگاه ها به منزله شاهداان خطرناکی برای سیستم سرکوبگر به حساب می آیند. به همین جهت هم هست که آقای لاریجانی بدون هیچ مستند و با استفاده از کلیشه نخ نما شده اتهاماتی نظیر ارتباط با گروه های تروریستی اصولن می خواهد روندپرونده اش را سیاسی کند. در حالی که اتهام نسرین ستوده چیزی نیست جز دفاع از موکلانش.»
این فعال حقوق زنان وسردبیرسابق فصلنامه تخصصی زنان فرزانه در خصوص اهداف این تحصن گفت: « هدف مشخص است و آن ازادی نسرین ستوده به قید وتیقه و اجرای درست قانون است. تا ان زمان تحصن ادامه خواهد داشت و دستاوردش از از نظر من توجه جهان و افکار عمومی به نقض سیستماتیک حقوق بشر در ایران و بخصوص در ارتباط با زندانیان سیاسی است»
وی افزود: «مشکل این است که افکار عمومی جهان نسبت به موصوعاتی عاطفی مثل سنگسار سکینه محمدی آشتیانی واکنش نشان می دهد ولی نمی توانند این تصور را داشته باشند که یک زن که مدافع حقوق بشر است دارد در زندان اوین و آن هم بعد از صد و خرده ای تحمل زندان انفرادی و در شرایطی که دست از جان شسته و اعتصاب غذای خشک کرده و جانش هر لحظه در خطر جدی است.»
خانم عباسقلی زاده ادامه داد: « نمی بینند که دفاع از حقوق نسرین ستوده دفاع از نهادینه شدن اصول حقوق بشری است است و می تواند ساختارهای غیر دمکراتیک و اقتدارگرایانه را زیر سووال ببرد.»