مخالفت با حضور امیرحسین مرادی در مراسم تشییع پیکر پدرش
وکیل امیرحسین مرادی: شعبه هم عرض برای رسیدگی به پرونده هنوز تعیین نشده
بابک پاک نیا، وکیل امیرحسین مرادی از بازداشت شدگان اعتراضات آبان ماه ۹۸ در ایران که به اعدام محکوم شده در مصاحبه با کمپین حقوق بشردر ایران گفت که با حضور آقای مرادی در مراسم تشییع پیکر پدرش مخالفت شده است.
آقای پاک نیا به کمپین گفت که تشییع پیکر پدر امیرحسین مرادی را متوقف کرده اند تا امکان حضور او در این مراسم فراهم شود اما پی گیری های او برای حضور امیرحسین مرادی تاکنون موفق نبوده است.
ناصر مرادی، پدر امیرحسین مرادی روز دوشنبه ۷ مهرماه خودکشی کرده است. مادر امیرحسین مرادی به کانال تلگرامی امتداد گفته که همسرش را بعد از خودکشی در زیرزمین خانه پیدا کردهاند و او “تا لحظه آخر و مرتبا درباره پسرش صحبت میکرده و آرزو داشته یک روز دوباره همگی بر سر یک سفره بنشینند.”
آقای پاک نیا وضعیت روحی امیرحسین مرادی را بسیار بد توصیف کرده و به کمپین گفت: “حال امیرحسین در زندان خیلی بد است خیلی بدیهی است یک نفر پدرش خودکشی بکند آن هم به خاطر فشارهای پرونده ای که او در زندان است ویران می شود. ما خیلی تلاش کردیم و من با قاضی ناظر زندان صحبت کردم که بتوانیم امیرحسین را برای مراسم تشییع پدرش حاضر بکنیم چون قانون می گوید که از مواردی است که می شود زندانی را حداقل تحت الحفظ اعزام کرد ولی با اینکه درخواست ما قانونی است تاکنون موافقت نشده است. ما تشییع پیکر پدرش را متوقف کرده ایم که امیرحسین بتواند حضور پیدا کند اما به خاطر مسائل امنیتی که می گویند میسر نمی شود و می ترسند احتمالا که مردم جمع شوند و امیرحسین باشد. تا الان این اجازه را نداده اند و گفته اند که شما تشییع را انجام دهید ما بعد اجازه می دهیم سر خاک پدرش و خانه اش برود. ولی تلاش ما این است که این بچه بتواند پدرش را برای آخرین بار و قبل از خاکسپاری ببیند ولی تا الان موفق نشده ایم.”
امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی سوم اسفند ماه ۱۳۹۸ از سوی قاضی صلواتی، رئیس شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب تهران به اتهام “مشارکت در تخریب و تحریق به قصد مقابله با نظام جمهوری اسلامی ایران و محاربه” به اعدام و به اتهام “سرقت مسلحانه مقرون به آزار در شب” به زندان و شلاق محکوم شدند. حکم اعدام آنها در حالی از سوی دیوان عالی کشور تایید شد که وکلای این سه بازداشتی اعتراضات آبان به پرونده آنها دسترسی نداشته اند. پس از بالا گرفتن اعتراضات مردمی در شبکه های اجتماعی که با هشتگ #اعدام_نکنید بسیار خبرساز شد، وکلای این سه جوان محکوم به اعدام اعلام کردند که اجرای حکم موکلان آنها فعلا متوقف شده و قرار است پرونده آنان دوباره بررسی شود.
بابک پاک نیا، وکیل امیرحسین مرادی به کمپین گفت که علت خودکشی آقای مرادی، فشارهای روانی بسیاری است که بعد از بازداشت و صدور حکم اعدام برای امیرحسین مرادی متوجه خانواده او شده و در هفته های اخیر بعد از اعدام نوید افکاری شدت گرفته است.
آقای پاک نیا توضیح داد: “خانواده امیرحسین مرادی ماهها تحت فشار بودند. طبیعی است وقتی برای فرزندت حکم اعدام صادر می شود تحت فشار هستی و وضعیت روحی مناسبی نداری. بعد هم جو دروغینی که علیه این بچه ها مطرح بود که مرتکب قتل شده اند و همه دروغ بود اما با آبروی یک خانواده بازی کردند. ما هم می دانستیم که فشارها روی خانواده، تاثیر مخرب و منفی می گذارد و سعی کردیم با صحبت هایی که با خانواده می کنیم آنها را آرام کنیم. حکم که متوقف شد و پرونده روی روال افتاد بالاخره قبول کردند پرونده در اختیار ما وکلا قرار بگیرد و پرونده داشت رسیدگی می شد ولی عده ای به دروغ شروع کرده بودند به تماس گرفتن با خانواده ها و بعد از اجرای حکم نوید افکاری که جو بسیار منفی بود خانواده ها ترسیده بودند که شاید بچه ها را اعدام کنند و ما خبر نداشته بودیم. واقعا نگران بودند و ما باز هم آرام شان کردیم اما متاسفانه خبرنگاری از خارج از کشور به خانواده زنگ زده که اینها دارند اعدام می شوند و در صف اعدام هستند و وکلا دروغ می گویند. در حالی که توقف اجرای حکم این بچه ها از سوی دیوان عالی کشور صادر شده بود. اما خانواده ترسیدند و فشار به شدت روی خانواده بیشتر شد. همکار من سه ساعت رفت خانه آقای مرادی و صحبت کرد و آرام شان کرد اما بالاخره خانواده تا یک حدی از فشار را می تواند تحمل کند و این اتفاق ناگوار افتاد.”
وکیل امیرحسین مرادی به کمپین گفت: “خبرنگاران متعدد زنگ می زدند اما خانواده به ما گفتند که یک خبرنگار مداوم زنگ زده و گفته بچه شما در صف اعدام است و اگر صحبت نکنید جنازه اش را تحویل می گیرید. شماره و اسم این خبرنگار موجود است و من تلفن پدرشان را خواهم گفت در اختیار من قرار دهند و این شماره ها و پیام ها را اعلام خواهم کرد.”
پرونده امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی اما همچنان در دیوان عالی کشور است. آقای پاک نیا به کمپین گفت: “پرونده همچنان در شعبه یک دیوان عالی کشور است رئیس این شعبه همزمان رئیس کل دیوان عالی کشور است و توقف حکم را ایشان صادر کرده و رسیدگی در دیوان تقریبا تمام شده و ما منتظر هستیم که پرونده به شعبه هم عرض دادگاه انقلاب ارجاع شود. هنوز شعبه هم عرض تعیین نشده اما دو قاضی در دادگاه انقلاب مجددا به پرونده رسیدگی خواهند کرد و حداقل امیدواری ما این است که دیگر، قاضی صلواتی و قاضی عموزاده نمی توانند به این پرونده رسیدگی کنند چون آنها قبلا حکم اعدام صادر کرده اند و حکم صادر شده از سوی آنها نقض شده است.”
در جریان اعتراضات آبان ماه در ایران که در اعتراض به افزایش ناگهانی قیمت بنزین در شهرهای مختلف از روز جمعه ۲۴ آبان ماه ۹۸ آغاز شد به گفته سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی مجلس بیش از ۷ هزار معترض بازداشت شدند. رادیو فردا اما بازداشت دستکم ۸۶۰۰ نفر در ۲۲ استان ایران را اعلام کرده است. بررسیهای کمپین حقوق بشر از اطلاعات منتشر شده توسط مقامات و رسانههای رسمی و همچنین منابع مطلع در شهرهای مختلف، نشاندهنده آن است که دستگیریهای انجام شده در سراسر کشور بسیار بیشتراز آماری است که توسط نقوی حسینی، سخنگوی وقت کمیسیون امنیت ملی مجلس اعلام شد که با توجه به فقدان اطلاع رسانی و دستگیریهای خیابانی گسترده که امکان رصدکردن آنها وجود نداشته امکان ارائه آمار دقیق هم وجود ندارد.