همسرنسرین ستوده از جزییات حکم وی می گوید: محرومیت ۲۰ سال از وکالت بعد از ۱۱ سال زندان شروع می شود
رضا خندان همسر نسرین ستوده وکیل دادگستری که این هفته خبر حکم ۱۱ سال زندان وی منتشر شد به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت محرومیت بیست سال درنظر گرفته شده برای فعالیت های حقوقی و وکالت در حکم همسرش از زمانی که حکم زندان وی به پایان برسد آغاز خواهد شد. به این ترتیب عملا با توجه به اینکه این وکیل دادگستری در دهه چهارم زندگی خود به سر می برد اگر چنین حکمی در دادگاه تجدید نظر هم تایید شود وی عملا برای همه عمرکاری خود از فعالیت وکالت محروم خواهد شد.
وی در مورد دادگاه تجدیدنظر گفت :«ما و نسرین روی تجدید نظر حساب زیادی باز نکردیم. برای ما چه فرقی می کند که مثلا چهار سال از حکم را کم کنند؟»
بیانیه کمپین: محکومیت غیرعادلانه حقوقدان برجسته ایرانی به ۱۱ سال زندان
آقای خندان به کمپین گفت که دوشنبه با همسرش صحبت کرده اما او از شنیدن حکم متعجب نشده است: « دوشنبه تماس گرفت و من حکمش را اعلام کردم. خیلی برایش غیرمنتظره نبود. از اول هم گفته بودند چنین حکمی خواهند داد. او در مورد محرومیت های تکمیلی پرسید که من به او اعلام کردم. نکته ای که جدید بود و وکلایش این مساله را مطرح کردند این بود که مجازات های تکمیلی وی از امروز شروع نمی شود بلکه از زمانی که زندان تمام شود آغاز می شود.»
همسر این وکیل و زندانی عقیدتی در خصوص واکنش خانم ستوده پس از شنیدن حکم گفت: « اگر ناراحت بوده و شوکه آور برایش بود این مرحله را یک ماه پیش گذرانده بود و فقط شک یکی دو درصدی که داشت که شاید حکم کمتر باشد هم برطرف شد. اولین باری که بعد از دادگاه با هم صحبت کردیم گفت که متوجه شده که آنها شمشیر را از رو بستند و حکم سبکی نخواهند داد. بعد از دادگاه یک جمله به یادماندنی به من گفت که «گر جهنم می روی مردانه رو». یعنی صحبت هایی که بعد از گفتن مفاد حکم باید الان می شد را ما قبلا با هم درموردش صحبت کرده بودیم. الان فقط اعلام وصول حکم انجام شده است.»
رضاخندان با اشاره به موارد اتهامی همسرش که چنین حکم سنگینی را برای وی به همراه آورده است به کمپین گفت: «نسرین هیچ کار مجرمانه ای انجام نداده است. در دادگاه مهمترین مساله ای که مطرح بود این بود که او با رسانه های خارجی زیاد صحبت کرده است. اما اینکه در کجای قانون صحبت کردن با رسانه های خارجی جرم است هیچ کس ان را قبول ندارد. حتی رییس قوه قضاییه هم درجلسه ای که با کانون وکلا داشت نگفت که مصاحبه با رسانه های خارجی جرم است و گفت که این کار موجب وهن وکلاست. در هیچ جای قانون هم پیش بینی نشده است و مقامات جمهوری اسلامی هم دائما با رسانه های خارجی مصاحبه می کنند. فرقش این است که مقامات از خودشان تعریف می کنند و افراد دیگر ممکن است در مورد کارشان انتقاداتی را مطرح کنند.»
وی افزود: « نسرین ادبیات حقوقی داشت و حرفهای صریح و نجیبانه ای می زد. به نحوی که در دادگاه هم چیزی نداشتند که بکشند بیرون و بگویند شما حرف ناجوری زدی. جالب این است که بابت این مصاحبه ها یک بار می گویند تبلیغ علیه نظام کردی و یک بار می گویند اقدام علیه امنیت ملی کردی….اگر شما در همین دادگاه انقلاب پرونده را بگیرید و به قضات دیگر بدهید قطعا تبرئه شان می کنند.»
آقای خندان در خصوص واکنش ها نسبت به حکم یاد شده طی روزهای گذشته به کمپین گفت: « هر کسی حکم را می شنود وا می رود. اینقدر مردم واکنش های احساسی وبا محبت نشان می دهند که برایمان قابل تصور نیست. به هرکسی برمی خوریم می گویند که اصلا برایمان قابل هضم نیست چنین حکم سنگینی.»