فعالان حقوق زنان را آزاد کنید
(۳ خرداد ۱۳۹۰) کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران امروز گفت که مقامات قضایی ایران باید بلافاصله دو فعال حقوق زنان که اخیرا بازداشت شده اند را آزاد کنند. کمپین همچنین افزود که قوۀ قضاییه باید آزار و محاکمات خودسرانۀ شهروندانی که دست به فعالیتهای مسالمت آمیز در راستای به چالش کشیدن قوانین تبعیض آمیز ایران میزنند را خاتمه دهد.
دو فعال حقوق زنان و اعضاء کمپین یک میلیون امضاء، مریم بهرمن و محبوبه کرمی، در تاریخ های ۲۱ و ۲۲۵ اردیبهشت دستگیر شدند. بهرمن در مکان نامعلومی به اتهام “اقدام علیه امنیت ملی” نگهداری میشود. کرمی برای آغاز حکم سه سال زندان خود به اتهام “عضویت در مجموعه فعالان حقوق بشر، “تبلیغ علیه نظام،” “تجمع و تبانی با قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت کشور” و “نشر اکاذیب” به زندان منتقل شده است. افسردگی شدید محبوبه کرمی سلامتی وی را در زندان در خطر قرار می دهد.
آرون رودز، سخنگوی کمپین گفت: “ادامۀ محاکمات قیر عادلانه و خودسرانۀ زنانی که به صورت مسالمت آمیز و قانونی در پی حقوق برابر هستند، حکومت ایران را نه تنها با مردم خویش و قوانین بین المللی، بلکه با مردمی که در سراسر منطقه به دنبال تساوی، احترام، و حقوق بشر هستند نیز در تقابل قرار می دهد.”
مریم بهرمن، فعال حقوق زنان، وبلاگ نویس و از اعضای کمپین یک میلیون امضاء، روز ۲۱ اردبیهشت ماه در منزلش در شیراز با حکم قضایی که گفته می شود توسط دادگاه انقلاب شیراز صادر شده است دستگیرشد. ماموران امنیتی صبح زود به منزل او وارد شدند و سه ساعت به تفتیش خانۀ مریم بهرمن پرداختند و مقداری از وسایل شخصی او را ضبط کردند. به گزارش منابع، محل نگهداری مریم بهرمن نامعلوم است و خانوادۀ وی هیچگونه اطلاعاتی در بارۀ وضعیت وی و یا موقعیت قضایی وی ندارند.
بهرمن بنیانگزار انجمن زنان پارس بود که در سال ۱۳۸۲ تاسیس شد و به عنوان دبیرکل این انجمن فعالیت می کرد. وی به گروه “همگرایی جنبش زنان برای طرح مطالبات در انتخابات،” که در زمان انتخابات سال ۱۳۸۸ اقدام به عنوان نمودن مسایل زنان می کرد کمک کرده بود.
محبوبه کرمی در تاریخ ۲۵ اردیبهشت، پس از اینکه به زندان اوین در تهران احضار شد، آغاز به طی محکومیت سه سال زندان خویش نمود. وی ابتدا در تاریخ ۱۱ اسفندماه ۱۳۸۸ بازداشت شد و پس از گذشت ۱۷۰ روز، با تودیع وثیقۀ ۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. کرمی در شعبۀ ۲۴ دادگاه انقلاب به ریاست قاضی پیرعباسی به چهار سال حبس محکوم شد. در بهمن سال ۱۳۸۹، این حکم در دادگاه تجدید نظر به سه سال حبس تغییر کرد.
محبوبه کرمی پیش از این پنج بار در ارتباط با فعالیتهایش بازداشت شده بود. بار اول و دوم در ارتباط با درگیری های دانشجویان دانشگاه تهران در ۱۸ تیر۱۳۷۸ و بار سوم در تاریخ ۲۴ خرداد ۱۳۸۷ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی که پس از ۷۰ روز آزاد شد. باردیگر، در تاریخ ۶ فروردین ۱۳۸۸ به همراه ۱۱ تن از دیگراعضای کمپین و مادران صلح که قصد دیدار نوروزی با خانواده زهرا بنی یعقوب، پزشک جوانی که در زندانی در همدان به مرگی مشکوک جان سپرده بود را داشتند، به اتهام اخلال در نظم عمومی دستگیر و پس از ۱۳ روز آزاد شد. در همۀ پرونده های فوق، حکم تبرئه برای وی صادر شد.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران عمیقا نگران سلامتی محبوبه کرمی است که از افسردگی عمیق رنج می برد و تنها مراقب پدر سالخوردۀ خود می باشد که وی نیز از بیماری الزایمر رنج میبرد.
او قبل از احضار برای آغاز محکومیت زندان خویش در گفتگو با مدرسۀ فمینیستی در خصوص بیماری اش گفت: “نظر پزشکی قانونی و پزشک خودم بر این است که زندان باعث تشدید بیماری افسردگی من خواهد شد اما این رای باعث کاهش مجازات کیفری ام نشد. هم به صورت غیررسمی و هم رسمی صحبت های پزشکم را به قاضی منتقل کردم و مدارک پزشکی قانونی هم در پرونده ام موجود است.” کرمی همچنین به خبرهای هفته های گذشته در خصوص زنان زندانی عقیدتی اشاره کرد و نگرانی خویش از انتقال احتمالیش به زندان قرچک ورامین و وضعیت بهداشتی و تغذیه زندان اوین را اعلام کرد.