اجرای مجازات شلاق بر روی سمیه توحید لو: ادامه صدور و اجرای احکام غیرانسانی که مصداق شکنجه هستند
سمیه توحید لو فعال سیاسی و دانشجوی دوره دکترای جامعه شناسی دانشگاه تهران روز گذشته در وب لاگ خود نوشت که ۵۰ ضربه شلاق که در حکم دادگاه او بوده است اجراشد. این حکم درست در زمانی انجام شد که محمود احمدی نژاد رییس جمهوری راهی شهر نیویورک برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل شد. درحالی که شلاق زدن ازمصادیق مجازات های غیرانسانی و شکنجه است که قضات قوه قضاییه همچنان با در نظر گرفتن آن برای متهمان جرائم عادی وسیاسی آن را به کار می برند.
کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران خواستار لغو کلیهء مجازات هایی است که با تعهدات بین المللی ایران در میثاق های حقوق بشری تناقض دارند و از ایران می خواهد تا از قوانین بین المللی معمول که شکنجه را ممنوع می دارند پیروی کند.
خانم توحید لو در زمان انتخابات ریاست جمهوری سال ۸۸ یکی از افرادی بود. به نوشته سایت کلمه او به خاطر نوشته های وب لاگ و فعالیت در شبکه های مجازی و به گفته برخی دیگر منابه به خاطر مشارکت در برنامه تشکیل زنجیر انسانی خیابان راه آهن تا میدان تجریش برای حمایت از کاندیداتوی میرحسین موسوی با زندان وحکم زندان وشلاق مواجه شد. او در ماه های منتهی به انتخابات از فعالان ستاد انتخاباتی آقای موسوی بود. گفته می شود که روز چهارشنه که سمیه توحید لو به زندان اوین برای اجرای حکم شلاق مراجعه کرده ۵۰ ضربه شلاق خورده است. هنوز اطلاعات دقیقی مبنی براینکه به چه نحو حکم اجرا شده است وجودندارد. با این حال فردی که مامور اجرای حکم بوده مرد بوده است. وی درتاریخ ۲۴ خرداد ماه ۸۸ یعنی تنها دو روز پس از برگزاری انتخابات در منزل خود دستگیر شد، هفتاد روز را در زندان گذراند و پس از آن با وثیقه ۲۰۰ میلیون تومانی آزاد شد. دادگاه بدوی او را به یک سال زندان و پنجاه ضربه شلاق محکوم کرد. یک سال حکم زندان در دادگاه تجدید نظر برداشته شد اما حکم زندان همچنان به قوت خودش باقی ماند تا این هفته بر روی وی اجرا شود.
مطلب مرتبط: افزایش مجازات های بی رحمانه از جمله شلاق
اجرای حکم شلاق برای سمیه توحیدلو موجی از شگفتی را میان فعالان اجتماعی و سیاسی و در فضای شبکه های اجتماعی ایجاد کرده است. به صورت یک روال طبیعی با آنکه مجازات حدشلاق در قوانین کشور وجود دارد در بسیاری از پرونده هایی که قاضی به صدور این حکم اقدام می کند مجازات شلاق تبدیل به جزای نقدی می شود و عملا این مجازات صورت نمی گیرد.
در تاریخ ۱۹ مهر ۱۳۸۹، دادستان کل کشور غلامحسین محسنی اژه ای طی یک نشست مطبوعاتی اعلام داشت که ۶۱ متهم تظاهرات پس از انتخابات در ایران بعضا علاوه بر مجازات زندان به مجازات شلاق نیز محکوم شده اند. بر طبق گزارشات محسنی اژه ای گفت: «برخی محکومان علاوه بر حبس، مجازات شلاق نیز دارند و در مواردی هم ممکن است که حبس و شلاق محکومان به جزای نقدی تبدیل شده باشد.» محسنی اژه ای یکی از هشت نفر مقامات ایرانی است که به دلیل نقض جدی حقوق بشر اخیرا روی “لیست سیاه” تحریم های کشور آمریکا قرار گرفته است. وی همچنین یکی از افرادی است که سابقهء وی در گزارش کمپین با عنوان “مردان خشونت” مستند شده است.
در حالی که قطع عضو، شلاق و اعدام از طریق سنگسار همگی مطابق قانون جزای اسلامی مجازات های قانونی به شمار می آیند، این مجازات ها مصادیق شکنجه و مجازات های ظالمانه و غیر عادی هستند و مطابق قوانین بین المللی حقوق بشر، غیر قانونی به شمار می آیند. در سال ۱۳۸۸، مجمع عمومی سازمان ملل متحد «نگرانی عمیق خود را در خصوص ادامه و تکرار نقض حقوق بشر در جمهوری اسلامی ایران در ارتباط با شکنجه و رفتارها و مجازات های ظالمانه، غیر انسانی و اهانت آمیز، شامل شلاق و قطع عضو» و همچنین سنگسار اعلام کرد. چندی پیش غلامحسین اسماعیلی رییس سازمان زندان ها گفت که وجود شکنجه در زندان های ایران «دروغ شاخداراست. مقامات قضایی و سیاسی جمهوری اسلامی مجازات هایی مانند قطع اعضا، شلاق و سنگسار را از مصادیق شکنجه نمی دانند.
سمیه توحید لو پس از اجرای حکم در وب لاگ خودش نوشت که پس از اجرا احساس تحقیرشدگی داشته است. اودر این وب لاگ که «برساحل سلامت» نام دارد خطاب به مامورین قضایی نوشته است: « خوشحال باش. قصدت تحقیر بود. اعتراف می کنم احساس تحقیر شدگی تمام وجودم را سوزاند. آنقدر که گمان نبرم که تکرار شدنی باشد. بالاخره تتمه آن انشای بلند بالا تعزیرش برایت ماند. برای من چه ماند؟ همان آیات همیشه . جلوی رویت تفال زدم و خواندمش. زیر فشار . همان که ساحران سحرشان را افکندند و تنها خدا به موسی می گوید تو چوبدستی خود را بیانداز و نترس. امروز تحقیر شدم. حتی غرورم شکست. اما بزرگی و کوچکی دست خداست و اوست که هست. اگر نبود که دق می کردیم در این روزها.»
پدر سمیه توحید لو نیز که ازافرادی است که سابقه مبارزه انقلابی در زمان شاه دارد واز چهره های فرهنگی به شمار می رود در وب لاگ شخصی خودش هنگام دستگیری دخترش نوشت: دخترم در حالی که خوب درسش را میخواند، همزمان در فعالیتهای اجتماعی درجهت رشد خود و همسو با نظام جمهوری اسلامی فعالیت میکرد و همیشه نسبت به اسلام و شکوفایی انقلاب اسلامی و حفظ آن میکوشید ، وقتی می دید آن چیزی که از اسلام و جلوه های آن در شهرش نمایان می شود با آن آموزه هایی که از استادانش و مطالعاتش که در کتاب های بزرگانش خوانده مطابقت ندارد، به نقدسازنده جامعه اش میپرداخت و در وبلاگش نظرات خود را صادقانه مطرح می کرد و نظرات دیگران را هم می خواند. هم، وطنش را دوست داشت و هم به انقلاب بزرگی را که ثمره خون شهیدانش بوده عشق می ورزید، امام امت را در نظرش بسیار بزرگ می داشت و همیشه عکسهای او و قطعاتی از شعرهایش و نکتههایی از بیاناتش را به دیوار اتاقش نصب می کرد.»