همسر محمد سیف زاده، وکیل: به دلیل عدم صلاحیت دادگاه انقلاب در دادگاهش شرکت نکرد
همسر و وکیل محمد سیف زاده، وکیل و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر با اظهار اینکه او امروز (۲۱ دی ماه) در دادگاهش شرکت نکرده است به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« آقای سیف زاده امروز در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب برای پرونده سومش که مربوط به نوشتن نامه ها و امضا تعدادی از بیانیه ها در داخل زندان بود دادگاه داشتند که نخواستند شرکت کنند و تنها از من که وکیلشان هستم خواستند تا لایحه شان را به دادگاه ببرم.»
فاطمه گلزاربه کمپین گفت :«آقای سیف زاده خواسته بودند که من فقط لایحه ایشان را به دادگاه ببرم ولی در جلسه شرکت نکنم. ایشان فقط می خواستند لایحه شان ثبت شود. من هم همین کار را کردم چون نمی توانستم خارج از خواست موکلم عمل دیگری انجام دهم.»
محمد سیف زاده، وکیل و از موسسان کانون مدافعان حقوق بشر در آبان ماه سال ۸۹ به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق شرکت در تاسیس کانون مدافعان حقوق بشر ایران به ۹ سال زندان و ۱۰ سال محرومیت از وکالت محکوم شد. وی اواخر فرودین ماه امسال نیز به اتهام ” خروج غیر قانونی” از کشور توسط نیروهای امنیتی ارومیه بازداشت شد و پس از دو ماه بازجویی به زندان اوین منتقل شد. در تیرماه امسال دادگاه تجدید نظر حکم او را به دو سال حبس کاهش داد . این وکیل در حال حاضر در انتظار حکم پرونده خروج غیرقانونیش از کشور و پرونده جدیدش است.
فاطمه گلزار که در حال حاضر تنها وکیل محمد سیف زاده است در خصوص علت شرکت نکردن موکل و همسرش در دادگاه گفت:« آقای سیف زاده دادگاه انقلاب را فاقد صلاحیت برای رسیدگی به پرونده اش می داند. او به دلیل عدم صلاحیت دادگاه و عدم حضور هیات منصفه که یکی از نواقص دادرسی عادلانه است و دلایل قانونی از این دست از حضور در دادگاه منصرف شدند. »
محمد سیف زاده که از اواخر اردبیهشت ماه امسال در زندان اوین به سر می برد به اتهام نوشتن نامه به سید محمد خاتمی، رییس جمهور پیشین و نوشتن دو مقاله ی انتقادی در خصوص نحوه عفو در قانون و تعریف جرم سیاسی و همچنین امضا بیانیه های دست جمعی در زندان در دادسرای زندان اوین مجددا متهم به تبانی و اجتماع علیه امنیت ملی شد. همسر وی پیشتر به کمپین گفته بود (لینک) که وی چند روز پس از انتشار اولین نامه اش به سید محمد خاتمی در سایت های خبری به دادسری اوین احضارشد.
او در بخشی از نامه خود به رییس جمهور پیشین نوشته است: اگر در رژیم گذشته دادگستری خوبی می داشتیم انقلاب واقع نمی شد، چه انقلاب زمانی حادث می گردد که مردم ستمدیده مرجعی جهت احقاق حق نیابند. اما به عنوان قاضی و وکیل دادگستری با سابقه ای طولانی باید انصاف را رعایت کنم و بگویم دادگستری آنقدرها بد نبود. (لینک)
فاطمه گلزار در خصوص لایحه ای که آقای سیف زاده نوشته است، گفت:« در این لایحه ایشان موارد عدم صلاحیت دادگاه را نوشته اند و اینکه از ابتدای بازداشت از حقوق قانونی زندانی برخوردار نبودند. ایشان از داشتن ملاقات حضوری با خانواده، امکان تماس تلفنی، امکان مکاتبه و مرخصی که حق مسلم هر زندانی است تا کنون محروم بوده اند. »
فاطمه گلزار با بیان اینکه امیدوار است هر چه زودتر تکلیف همسرش و بقیه زندانیانی که تحت عنوان زندانیان سیاسی و امنیتی بازداشت شده اند آزاد شود، در خصوص آخرین خبرهای سلامتی محمد سیف زاده گفت:« ایشان را روز دوشنبه در ملاقات کابینی دیدم که خدا را شکر حالشان خوب بود. ایشان با روحیه قویی که دارند با مشکلات زندان کنار می آیند.»