برادر هاله سحابی، در سالروز مرگش: هنوز پرونده شکایت ما در مرحله تحقیقات است
حامد سحابی، در سالروز مرگ خواهرش هاله سحابی، از سکوت یکساله و کند پیش رفتن پرونده شکایت شان به مراجع قضایی به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که پیشرفتی در رسیدگی به پرونده حاصل نشده و هنوز پرونده در مرحله تحقیقات باقی مانده است.
هاله سحابی، فرزند دکتر عزالله سحابی در تاریخ ۱۰ خرداد ماه ۱۳۹۰ در مراسم تشیع جنازه پدرش پس از ضرب و شتم ماموران امنیتی دچار ایست قلبی شد و در درمانگاه شهر لواسان در نزدیکی تهران جان باخت. خانواده سحابی پس از این اتفاق از مسولان حادثه شکایت کردند با این حال پس از گذشت یکسال هنوز این پرونده در مرحله تحقیقات به سر می برد.
حامد سحابی، برادر مرحوم هاله سحابی با اظهار تاسف از کند پیش رفتن مراحل تحقیقات به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« دادگاه یک جلسه از ما شاهدان ماجرا را خواست که ما هم شاهدان خود را معرفی کردیم .آنها هم هر آنچه که دیده بودند در خصوص چگونگی مرگ هاله گفتند. اما دیگر نمی دانم پرونده در چه وضعیتی است.»
برادر مرحوم هاله سحابی در خصوص تعداد شاهدانی که به دادگاه معرفی شده است، گفت:« ما ۴ نفر شاهد را به دادگاه معرفی کردیم. شهادت آنها هم به صورت کتبی ثبت شده است.»
طبق گفته شاهدان در مراسم تشیع جنازه عزت الله سحابی ماموران انتظامی از تمام مراسم فیلم برادری کرده بودند اما سال گذشته پس از آنکه دادگاه از ماموران انتظامی درخواست ارائه فیلم های روز حادثه را کرد نیروی انتظامی از دادن فیلم ها خودداری کرد. حامد سحابی در گفتگوی پیشین خود با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران در تاریخ سوم دی ۱۳۹۰ در این خصوص گفته بود: اگر دادگاه قصد روشن شدن قضیه را داشته باشد باید خودش از نیروی انتظامی یا هر ارگانی که در آن روز از مراسم فیلم برادری می کردند بخواهد تا فیلم ها را به دادگاه ارائه کنند. مطمئن هستیم که فیلم های از زوایا مختلف مراسم وجود دارد که می توان از آن در دادگاه به عنوان شاهد استفاده کرد. در آن روز هر کس که با موبایلش هم فیلم برادری می کرد سریع او را دستگیر می کردند یا موبایلش را می گرفتند. به غیر از نیروی انتظامی که واضح فیلم برادری می کردند کس دیگری امکان این کار را نداشت. (منبع)
حامد سحابی با تاکید بر اینکه هنوز پس از گذشت یکسال نمی دانند نیروی انتظامی فیلم ها را در اختیار دادگاه برای روشن شدن واقعیت قرار داده است یا خیر، گفت:« ما فقط می خواهیم که زودتر تحقیقات تمام شود و دادگاه به صورت رسمی برگزار شود.»
حامد سحابی درباره درخواست خانواده اش از مقامات قضایی ایران گفت:« درخواست ما روشن شدن قضیه و پاسخ به علت تشنج در مراسم خاکسپاری است. چرا تشییع جنازه ای که می توانست خیلی آرام برگزار شود بخصوص که در شهرکی دور از تهران بود و به قول معروف دور از هیاهو بود به تشنج و به آن وضعیت بد کشیده شد که در خلالش خانم سحابی فوت کرد.»
هاله سحابی، ۵۴ ساله، پژوهشگر دینی، در تاریخ ۱۰ خرداد سال ۱۳۹۰ در مراسم تشیع جنازه پدرش و به گفته برخی شاهدان عینی که پیش از این با کمپین صحبت کرده بودند (منبع) در اثر ضرب و شتم ماموران دچار ایست قلبی شد و در درمانگاه لواسان فوت کرد. در روزهای پس از مرگ مقامات رسمی و رسانه های طرفدار دولت عامل مرگ خانم سحابی را هیجانات ناشی از فوت پدر عنوان کردند.
هاله سحابی بنیان گذار “شورای فعالان ملی-مذهبی” از فعالان حقوق زنان و عضو گروه مادران صلح ایران بود که در مردادماه سال ۱۳۸۸ در تجمعی در میدان بهارستان تهران از سوی ماموران لباس شخصی بازداشت شد و همان سال از سوی شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب اسلامی تهران به اتهام تبلیغ علیه نظام از طریق «حضور مکرر در تجمعات غیر قانونی و اخلال در نظم عمومی» در مجموع به دو سال حبس و پرداخت مبلغ سیصد هزار تومان جزای نقدی بدل از شلاق محکوم شد. او برای شرکت در مراسم ختم پدرش به مرخصی چند روزه آمده بود که در روز تشیع جنازه فوت کرد.