مسعودشفیعی: قاضی با ابلاغ نکردن حکم دادگاه سه آمریکایی تخلف می کند
مسعود شفیعی وکیل سه آمریکایی د رزندان در گفت وگو با کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که اعلام نکردن حکم سه موکلش توسط قاضی تخلف است چرا که طبق قوانین ایران باید یک هفته بعد از برگزاری دادگاه حکم اعلام شود. آقای شفیعی با نقض سخنان غلامحسین محسنی اژه ای که گفته بود در جلسه آخر نهم مرداد ماه این سه آمریکایی، قاضی دادگاه ختم پرونده را اعلام نکرده بود به کمپین گفت که جلسه یاد شده ختم پرونده موکلانش بوده است. مسعود شفیعی، وکیل پرونده سه آمریکایی به کمپین گفت:« آقای صلواتی، قاضی پرونده در دادگاه دوشنبه ۹ مرداد ماه، یعنی آخرین جلسه دادگاه در دو هفته پیش، ختم رسیدگی به پرونده را اعلام کردند و حتی به من، جاش و شین بلند گفتند تا هفت روز دیگر رایم را خواهم داد.»
محسن اژه ای، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود در روز دوشنبه در حالی از ابلاغ حکم پرونده سه آمریکایی در روزهای آتی خبر داد که به نقل از ایسنا، خبرگزاری دانشجویی او دلیل تاخیر اعلام حکم را داشتن یک سوال از سوی قاضی پرونده اعلام کرد. او گفت:« قاضی رسیدگیکننده به این پرونده به دلیل دریافت پاسخ یک سوال از نیروهای مرزی، ختم جلسه را اعلام نکرده است. اما به زودی حکم صادر می شود.»
مسعود شفیعی با اشاره به آیین دادرسی کیفری گفت: « ماده ۲۱۲ قانون آیین دادرسی کیفری تصریح می کند که اگر قاضی ختم رسیدگی پرونده را اعلام کند باید همان لحظه حکم را ابلاغ کند و اگر انشا رای تمهیداتی دارد مانند تایپ شدن و.. حداکثر تا یک هفته رایش را ابلاغ کند. در مورد این پرونده باید بگویم که قاضی دارد تخلف می کند.»
وکیل پرونده سه آمریکایی با اشاره به صحبت های سخنگوی قوه قضاییه گفت:« آقای اژه ای که گفته به زودی حکم صادر می شود ممکن است اطلاعی از روند پرونده نداشته است با این حال او قاضی بوده و باید بداند که رای دادگاه باید ظرف هفت روز از زمان ختم رسیدگی به پرونده ابلاغ شود. البته در پرونده های حساسی مثل این پرونده آنقدر که به فکر محتوی رای هستند چندان به روال قضایی و اداری زمان حکم توجهی نمی شود. و معمولا عرف است که پرونده های حساس کمی ابلاغ رایشان طول بکشد.»
مسعود شفیعی با اشاره به گذشته دو هفته از ختم رسیدگی پرونده گفت: «صدور رای پس از یک هفته غیر قانونی است ولی به این معنا هم نیست که اگر رای پس از هفت روز صادر شد، رای غیر قانونی است. دیگر عرف شده پرونده های که ابعاد سیاسی پیدا می کنند تا تمهیدات سیاسیش انجام شود صدور حکم شان بیش از هفت روز طول بکشد.»
سه گردشگر آمریکایی به نام های سارا شورد ، شین باور و جاشوا فاتال در مرز میان ایران و کردستان عراق در تاریخ ۸ مرداد ۱۳۸۸ در ایران دستگیر شدند و به جاسوسی و ورود غیر قانونی متهم شدند. در تاریخ ۲۳ شهریور یکی از آن سه نفر ، سارا شورد بعد از ماهها بودن در بند انفرادی با قرار وثیقه۵۰۰ میلیون تومانی آزاد شد اما هنوز جاش و شین در زندان اوین به سر می برند و منتظر ابلاغ رای دادگاه هستند.