مهدی سحرخیز: آزاد نشدن پدرم خلاف قانون است؛ به دلیل بیماریش قادر به تحمل کیفر نیست
عیسی سحرخیز علیرغم اینکه این روزها با پایان دوران حبس سه ساله اش باید آزاد می شد طبق حکم جدید متحمل یکسال و نیم حبس دیگر شده است این در حالی ست که طبق نظر کمیسیون پزشکی او قادر به تحمل کیفر نیست. فرزند عیسی سحرخیز با اعتراض به آزاد نشدن پدرش به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« برای اینکه نمی خواهند پدرم آزاد شود او را دوباره محاکمه کرده اند.»
عیسی سحرخیز پس از حمله قلبی در اسفند ماه سال ۱۳۹۰ از زندان رجایی شهر کرج به بیمارستان منتقل شد . با این حکم جدید مشخص نیست او یکسال و نیم حبس جدیدش را در زندان خواهد گذراند یا روی تخت بیمارستان. مهدی سحرخیز، فرزند عیسی سحرخیز با غیر قانونی خواندن ادامه حبس پدرش به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت:« برای اینکه دیدند حکم پدرم دارد تمام می شود و می خواستند او را بیشتر نگه دارند، پرونده ای از او که مربوط به مدیر مسولی روزنامه اخبار اقتصادی در حدود ۱۱ سال پیش می شده و ۶ سال هم از اولین جلسه دادگاه بدویش می گذشت را دوباره به جریان انداختند تا او را به این شکل بیشتر نگه دارند. او به دلیل اتهاماتی که در این پرونده داشت به دو سال حبس محکوم شد که حدود ۳ ماه پیش دادگاه تجدید نظر حکم او را به یکسال و نیم کاهش داد..» مهدی سحرخیز مدعی شد: «بر اساس قوانین کیفری ما وقتی زندانی حدود یک سوم محکومیتش را می گذراند باید از زندان آزاد شود. به خصوص در شرایط جسمی پدر که پزشکان اعلام کرده اند پدرم تحمل کیفر ندارد او باید طبق قانون ما پس از سه طی سه سال حبسش از زندان آزاد می شد.»
مهدی سحرخیز با اظهار اینکه طی ۴ ماه گذشته خانواده اش علاوه بر پرداخت هزینه درمانی در بیمارستان، مجبور به پرداخت هزینه خورد و خوراک سه سربازی که پدرش را شبانه روز کنترل می کنند نیز شده اند، گفت: «فقط هزینه بیمارستان و درمان نیست. خانواده من مجبور شدند که هزینه سه وعده غذای سه سرباز و باقی مخارج شان را هر روز پرداخت کنند در واقع برای اینکه بخواهند به خانواده فشار بیاورند این مخارج ها را به گردن ما انداخته اند. حدود ۴ ماه است که خانواده هر ماه ۳ میلیون بابت بیمارستان و سربازهای پدر می پردازند در حالیکه در آمد خانواده یک پنجم این رقم هم نیست. » فرزند عیسی سحرخیز در پاسخ به اینکه چرا خانواده باید هزینه زندگی روزانه سربازان را بپردازند، مدعی شد:« سازمان زندان ها اختلاس بزرگی را مرتکب شده که در زندان از مدت ها پیش خبرش پیچیده شد. در ماه های گذشته مسولان برای اینکه بتوانند از پس مخارج بر آیند بودجه ای که باید صرف هزینه های زندانیان می شد حالا از خودشان می گیرند و به این نحو خانواده من هم مجبور به خرج های بیشتری است.»
عیسی سحرخیز، فعال سیاسی و روزنامه نگار ۱۲ تیر ماه ۱۳۸۸ بازداشت شد و به اتهام توهین به رهبری و تبلیغ علیه نظام به سه سال حبس محکوم شد. اما ۱۴ مرداد ماه سال ۱۳۹۰ مجددا به ۲ سال حبس محکوم شد. این محکومیت مربوط به اتهامات او در زمانی که مدیر مسول روزنامه اخبار اقتصادی بود، می شد. او مدیر مسول روزنامه اخبار اقتصادی در سال ۱۳۷۹ بود که در همان سال توقیف شد. ۶ سال پس از توقیف این روزنامه در ۲۵ خرداد ماه سال ۱۳۸۵ اولین جلسه دادگاه به اتهامات عیسی سحرخیر در مقام مدیر مسولی این روزنامه برگزار شد و او متهم به طرح مطالب خلاف واقع، اهانت به احکام دین مبین اسلام، افترا، نشر اکاذیب و تبلیغ علیه نظام و توهین به مسولان کشور شد. اما این پرونده مسکوت ماند تا دوباره پس از ۶ سال در ۱۴ خرداد سال گذشته دادگاهی مجددا برگزار شد و طی آن او به دو سال حبس محکوم شد که در اسفند ماه نیز دادگاه تجدید نظر حکم او را به یکسال و نیم حبس کاهش داد.
عیسی سخرخیز در ۲۵ خرداد سال ۱۳۸۵ در اولین جلسه دادگاهش خطاب به قاضی دادگاه اظهار کرده بود:« خوشحالم که عاقبت پس از گذشت بیش از شش سال از زمان ” توقیف موقت” روزنامه اخبار اقتصاد در تاریخ ۶ اردیبهشت ماه سال ٧٩، بالاخره دادگاه این روزنامه تشکیل شد، هرچند که تصور من این ست که نتیجه حکم هیات منصفه و قاضی محترم دادگاه هرچه که باشد، ظلمی را که تاکنون در حق من و خانواده ام رفته است، جبران نمیکند.»
مهدی سحرخیز با اشاره به عدم آزادی او گفت:« چون دیدند که حکم پدر دارد تمام می شود سریع پرونده ۱۱ سال پیش را به جریان انداختند. در حالیکه دفتر دادستانی تهران به خانواده ام اعلام کرده دو نامه پزشکی او که مبنی بر عدم تحمل کیفر بوده هرگز به دست شان نرسیده است، نمی دانیم چه اتفاقی بر سر این نامه ها آمده ولی در همان نامه ها پزشکان اعلام کرده بودند که کوچکترین استرس برای پدرم مرگ آور است و محیط استرس زا زندان برایش خطر مرگ دارد. همچنین پدر باید از نظر تغذیه در رژیم خاصی باشد که در شرایط زندان این اتفاق نمی افتد. اصلا به دلیل مشکلات تغذیه زندان بوده که پدر دچار ناراحتی کلیه شده است. حالا او را در بیمارستان نگه داشتند که میان مرگ و زندگی باشد.» مهدی سحر خیز با اعلام اینکه پدرش باید آزاد شود، گفت:« پدرم را گروگان نگه داشته اند و ما اینطور زجر می کشیم. تا وقتی در بیمارستان بماند حالش خوب و تحت نظارت است اما واقعا هزینه درمان بالا است، می خواهند ما به مرحله ای برسیم که نتوانیم از پس هزینه ها بر بیایم و او را دوباره به زندان برگردانند.» مهدی سحرخیز گفت:« مسولان کشور به جای اینکه از خطاهای خود درس بگیرند و به پرونده کسانیکه در این مدت از منابع ملی دزدی کردند، رسیدگی کنند آنهایی را که می توانند این کشور را اداره کنند یا می کشند یا به زندان می فرستند.»