از انتقال زندانی سیاسی کرد به بیمارستان به دلیل امتناع از پوشیدن لباس فرم زندان جلوگیری شد
یک فعال حقوق بشر به کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران گفت که ناصح فریدی زندانی سیاسی کُرد که بعد از چندین ماه موفق به کسب موافقت از سوی قاضی ناظر بر زندان و دادستان تهران برای انجام عمل جراحی “پولیت بینی” در بیمارستان امام خمینی تهران شده بوده است، روز دوشنبه ۱۴ اسفندماه در حین انتقال به بیمارستان به دلیل اعتراض به پوشش اجباری لباس فرم زندانی و امتناع از پوشیدن این لباس، از سوی ماموران زندان به زندان برگرداننده شده و به این ترتیب موفق به بستری در بیمارستان و عمل جراحی نشد.
به گفته این فعال محلی حقوق بشر، در طی ماههای گذشته ماموران قسمتی که زندانیان از آن به عنوان «بخش بدرقه» یاد می کنند و مسوول انتقال زندانیان به خارج از زندان برای مداوای پزشکی در بیمارستان و یا حضور در دادگاه هستند، زندانیان سیاسی را مجبور به پوشیدن لباس فرم زندان می کنند. این موضوع باعث اعتراض بسیاری از این زندانیان شده و در مواردی به دلیل همین امتناع، از انتقال آنها به بیمارستان برای مداوا خودداری شده است.
این فعال حقوق بشر در خصوص سابقه این زندانی سیاسی کُرد به کمپین گفت: « ناصح فریدی شهروند کُرد مریوانی در ۲۰ بهمن ماه سال ۱۳۸۵ در شهر سلماس توسط نیروهای اداره اطلاعات سلماس بازداشت و پس از آن به بازداشتگاه ستاد خبری اداره اطلاعات شهر ارومیه منتقل شد و در آنجا به مدت حدود سه ماه به اتهام عضویت در پژاک مورد بازجویی قرار گرفت.» وی مدعی شد که بازجویان اداره اطلاعات برای «گرفتن اعتراف» ساعتها وی را به سقف آویزان کرده و با باتوم و شلاق او را مورد ضرب و شتم قرار داده و حتی چندین بار وی را خیس کرده و برای ساعتها در داخل هواخوری برفی مورد ضرب و شتم قرار دادهاند.
او همچنین گفت که پس از آن ناصح فریدی را به زندان سلماس منتقل کرده و بعد از چهار ماه از بازداشت بدون داشتن حق تعیین وکیل از سوی شعبه یک دادگاه انقلاب خوی به اتهام عضویت در حزب حیات آزاد کُردستان ( پژاک ) به ۸ سال زندان محکوم شده که این حکم بعد از دو ماه عینا در دادگاه تجدید نظر استان آذربایجان غربی تائید شد. این زندانی سیاسی بعد از ۵ ماه از بازداشت به زندان مرکزی ارومیه منتقل و در آنجا هم حدود ۵ ماه در بند زندانیان سیاسی نگهداری شد و متعاقبا در ۱۲ آذرماه سال ۸۶ در یک روند غیرقانونی او را به زندان رجایی شهر کرج تبعید کردند. او در طول بیش از ۶ سال بازداشت از حق مرخصی محروم بوده است.