بسته خبری هفته(۲۰): از لغو کنسرتهای موسیقی در کشور تا اعلام حمایت سعید مرتضوی از ابراهیم رییسی در انتخابات
«بسته خبری هفته» عنوان ستونی است که به صورت هفتگی میتوانید روی وبسایت کمپین بین المللی حقوق بشر در ایران دنبال کنید. این ستون به مجموعهای از خبرهای هفته میپردازد که اگر چه ممکن است به صورت مجزا در قالب مقاله یا خبر نیامده باشد، اما در شبکههای اجتماعی مطرح و یا به دلیل ماهیت خبری آن قابل توجه و تامل است، توسط رسانههای دیگر به آن پرداخته شده یا کمتر در میان خبرهای دیگر دیده شده است. شما می توانید خبرهای کوتاه و همچنین لینک به خبر، بیانیه و گزارشهای کمپین را در شبکههای اجتماعی دنبال کنید.
*شورای اروپا: «ایران از اینرپل برای بازداشت مخالفان سیاسی سوء استفاده میکند»
شورای اروپا اعلام کرد ایران و روسیه درمیان کشورهایی هستند که از فهرست قرمز پلیس بین الملل برای بازداشت مخالفان سیاسی، سوء استفاده میکنند.شورای اروپا روز چهارشنبه در قطعنامه ای با محکوم کردن این اقدام اعلام کرد: «شمار افرادی که توسط برخی کشورها، ازجمله روسیه و ایران، در فهرست اعلان قرمز پلیس بین الملل جای گرفتهاند ظرف یک دهه گذشته ۵ برابر شده و به بیش از ۱۲هزار و ۷۰۰ نفر رسیده است که بسیاری از آنان از مخالفان سیاسی رژیم های این کشورها هستند.»
شورای اروپا بطور نمونه از مهدی خسروی، دبیر اجرایی شورای ملی ایران، نزدیک به شاهزاده رضا پهلوی نام برده است که براساس درخواست ایران در اوت پارسال در ایتالیا بازداشت شد اما با دخالت رضا پهلوی آزاد شد. (منبع: خبرگزاری فرانسه)
*معاون رییس جمهور: «منتظر تعریف شورای نگهبان از رجل سیاسی هستیم»
شهیندخت ملاوردی معاون رئیسجمهور در امور زنان و خانواده گفت: «بر اساس ابلاغیه سیاستهای کلی نظام، شورای نگهبان موظف است در مورد موضوعاتی مثل رجل سیاسی و مدیر و مدبر بودن تفسیری ارائه دهد و منتظر تعریف شورای نگهبان از این موضوعات هستیم.»
به گفته وی براساس جزء ۵ ماده ۱۰ ابلاغیه سیاست های کلی نظام، شورای نگهبان باید شرایط کلی مدیر و مدبر بودن رجل سیاسی را تعیین و اعلام کنند اما شش ماه از ابلاغیه گذشته است و هنوز تعریفی از این دو موضوع ارائه نشده است. نه تنها برای زنان بلکه برای تمام متقاضیان ریاست جمهوری تعریفی از رجل سیاسی در دسترس نیست.
مولاوردی از نمایندگان مجلس خواست تا به این مساله ورود پیدا کنند و از شورای نگهبان تفسیر رجل سیاسی بودن را بخواهند. (منبع: ایسنا)
*حمیدرضا ترقی: «با حذف احمدینژاد آسوده شدیم»
حمیدرضا ترقی فعال سیاسی اصولگرا و عضو حزب موتلفه اسلامی در پاسخ به این سوال که شخصا از رد صلاحیت احمدینژاد ناراحت شدید یا برایتان بیتفاوت بود یا اینکه خوشحال شدید؟ گفت: «تاثیر چندانی برمن نداشت. البته کمی دغدغه داشتیم ولی دغدغهمان تا اندازهای رفع شد.»
ترقی که از حامیان پروپاقرص احمدینژاد در دوران ریاست جمهوری وی بود با اعلام برائت از احمدینژاد گفت: «احمدی نژاد فقط تا سال ۸۹ مطبوع حزب سیاسی موتلفه بود.» (منبع: اعتماد)
*انتقاد مکارم شیرازی از دروغپردازی نامزدهای ریاست جمهوری
مکارم شیرازی با انتقاد از برخی سخنان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آیا سزاوار است برای رسیدن به چهار روز حکومت، دست به دروغ و تهمت بزنید؟ بیایید انتخابات اسلامی برگزار کرده و نامزدها فقط خدمات خود را اعلام نمایند. چرا پیشرفت خود را در نابودی دیگری میدانید. ما در مسئله انتخابات نه هیچ دخالتی کردیم و نه خواهیم کرد و مطلقاً راجع به جناحها ورودی نکرده و نخواهیم داشت.»
مکارم شیرازی همچنین با اشاره به فضای مجازی گفت: «پخش شایعات یکی از کارهای نامناسب در فضای مجازی است که معمولا از طرف دشمنان انجام می گیرد؛ چراکه فقط به فکر تخریب هستند و ما باید از این دسیسه ها آگاه بوده و بازیچه دست مخالفان نباشیم.» (منبع: حوزهنیوز)
*سعید لیلاز: «دولت روحانی حداقل ۳۰۰ هزار میلیارد دزدی را کم کرد»
سعید لیلاز اقتصاددان گفت: «درنتیجه سیاستها و برخوردها بوده است که در حال حاضر رقمی نزدیک به ۳۰۰ هزار میلیارد تومان نسبت به دولت قبل دزدی و ریخت و پاش کمتری داشتهایم.»
سعید لیلاز در خصوص مبارزه با فساد در دولت یازدهم گفت: «روحانی مهمترین گامهای مبارزه با فساد را در تاریخ بعد از انقلاب برداشته است در حالی که مطابق قانون اساسی دولت وظیفه پیشگیرانه از فساد دارد و برخورد با آن بر عهده نهاد دیگری است.»
به گفته این اقتصاددان رتبه ایران در شاخص فلاکت در سال ۱۳۹۱ در۴۶ بوده که در سال ۹۵ این عدد به ۲۱ رسیده است و نشان میدهد کاهش ۶۰ درصدی فلاکت را آن هم ظرف چهارسال داشتهایم این یعنی برای اولین بار در تاریخ پس از انقلاب چهار سال پیاپی قدرت خرید کارمندان و بازنشستگان افزایش پیدا کرده است که این یک حرکت قابل تقدیر است. (منبع: ایلنا)
*خشم اصولگرایان از روند تایید صلاحیت ها در انتخابات شوراها
خبرگزاری «تسنیم» وابسته به سپاه پاسداران در گزارشی نسبت به تایید و رد صلاحیتهای صورت گرفته برای انتخابات شوراهای شهر و روستا انتقاد شدیدی کرده است. به نوشته این گزارش: «روند بررسی صلاحیتها در این دوره انتخابات نشان میدهد که هیئت نظارت بر انتخابات جانب قانون را رعایت نکرده و حتی بررسی برخی صلاحیتها خلاف قانون است. در واقع روند بررسی صلاحیتها در این دوره یادآور انتخابات شوراها در دومین دوره در سال ۸۱ است که بهدلیل عدم نظارت درست و نگرش جناحی نمایندگان مجلس اصلاحطلب ششم، نامزدهای نهضت آزادی و نیروهای ملی-مذهبی هم تأیید صلاحیت شدند.»
در این دوره از انتخابات شوراهای شهر و روستا افرادی زیادی از نمایندگان پیشین این شورا همچون «حسین رضازاده»، «عباس جدیدی»، «علیرضا دبیر» و «الهه راستگو» رد صلاحیت شدند و در سوی دیگر بسیاری از چهرههای اصلاح طلب چون «عماد بهاور»، «عبدالله مومنی»، «شهربانو امانی» و«نسرین وزیری» تایید صلاحیت شدند. (منبع: تسنیم)
*انتقاد صریح «احمدی نژاد» از صداوسیما و قوه قضاییه
دفتر محمود احمدینژاد، نامزد رد صلاحیتشده انتخابات، روز سهشنبه پنجم اردیبهشت دراطلاعیهای ضمن انتقاد از عملکرد صداوسیما اعلام کرد که هیچ مرجعی برای رسیدگی به شکایت از این نهاد و همچنین قوه قضائیه وجود ندارد.
دفتر رییسجمهوری سابق ایران از صداوسیما خواسته است که در صورت «ایراد تهمت و افترا و دروغپراکنی» نامزدهای انتخابات ریاستجمهوری علیه دولت آقای احمدینژاد، معادل همان زمان را برای پاسخگویی در اختیار دولت سابق قرار دهد.
دفتر احمدینژاد همچنین صداوسیما را متهم کرده که از سال ۹۰ «هزاران ساعت تریبون آزاد در اختیار مخالفان قسمخورده» رییس دولت قبل قرار داده و آنان «با انتشار آمارو ارقام و اخبار دروغ، صدها تهمت و افترا و نسبتهای ناحق» را درباره آقای احمدینژاد و نزدیکان او مطرح کردهاند. (منبع: دولتبهار)
*محمود صادقی: «بازداشت هنگامه شهیدی و مراد ثقفی را پیگیری میکنم»
محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس گفت: «موضوع بازداشت هنگامه شهیدی را حجتالاسلام منتجبنیا با رهبری در میان گذاشته است و درباره مراد ثقفی نیز نامهنگاری انجام شده و در حال پیگیری هستیم و سعی میکنیم در حد امکانات مجلس این مسائل را پوشش دهیم.»
این نماینده مجلس همچنین در پاسخ به سوال یک نشریه دانشگاهی گفت: «درباره سپاه هم معتقدم که این نهاد نیز از سوالکردن مصون نیست و من هم در مواضع خودم به مداخله نکردن نهادهای نظامی در انتخابات تاکید کردهام و اتفاقا پس از آن موضعگیری، خود مسئولان عالیرتبه سپاه تصریح کردند که با دخالت برخی فرماندهانشان در انتخابات برخورد کردهاند.» (منبع: ایسنا)
*رتبه پایین ایران از حیث آزادی رسانهها در میان کشورهای دنیا
گزارشگران بدون مرز در گزارش سال ۲۰۱۷ خود از وضعیت آزادی رسانهها در جهان، جمهوری اسلامی ایران را از ۱۸۰ کشور در رده ۱۶۵ قرار داده و اعلام کرد که «آزادی رسانهها در جهان اکنون از همیشه بیشتر مورد تهدید است».
دانمارک، هلند، کاستاریکا، سوئیس، جاماییکا، بلژیک و ایسلند، کشورهای چهارم تا دهم جهان هستند که بهترین شرایط را برای رسانهها و خبرنگاران فراهم کردهاند.
لیبی، روآندا، عراق، تاجیکستان و سودان جنوبی از کشورهایی هستند که وضعیت آزادی رسانهها و خبرنگاران در آنها از ایران بهتر است. در قعر جدول به ترتیب کره شمالی، اریتره و ترکمنستان قرار دارند. (منبع: گزارشگران بدون مرز)
*سیستان و بلوچستان «رکورددار انتصاب زنان» در پستهای مدیریتی
علیاصغر جمشیدنژاد، معاون سیاسی اجتماعی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: «در حال حاضر بیش از ۷۰ زن در پستهایی چون فرمانداری٬ معاون فرماندار و استاندار٬ بخشدار٬ شهردار٬ مدیرکل و اعضای شوراهای اسلامی شهر و روستا در این استان مشغول به کار هستند.»
به گزارش روزنامه جامجم سمتهایی چون مدیرکلی گمرک زاهدان و ناظر گمرکات سیستان و بلوچستان، مدیرکلی محیطزیست استان، ریاست مرکز بهداشت شهرستان فنوج، ریاست بنیاد شهید شهرستان نیکشهر، شهرداری دو شهر راسک سرباز و یکی از مناطق شش گانه زاهدان، مدیریت آموزش و پرورش برخی نواحی زاهدان و مدیریت اداره تامین اجتماعی ایرانشهر نیز در دست زنان قرار دارد.
به نوشته این گزارش در یکی از روستاها به نام افضل آباد، ۱۱ نفر برای شورای روستا ثبت نام کردند که ۱۰ نفر خانم هستند. در روستای دیگری در شهرستان زهک، چهار نفر کاندید شورای روستا شدند که هر چهار نفر خانم هستند. (منبع: جامجم)
*لغو کنسرت «محمد معتمدی» در بیرجند
کنسرت محمد معتمدی در شهر بیرجند به دلایل نامعلوم لغو شد. محمد معتمدی خواننده گفت: «کنسرتی که قرار بود به همراه گروه موسیقی خودم در ۱۷ اردیبشهتماه در شهربیرجند برگزار شود، به دستور پلیس اماکن لغو شده است. دلیلی خاصی هم برای لغو این کنسرت به ما اعلام نکردهاند و تنها گفتهاند فعلا صلاح نیست که این اجرای صحنهای برگزار شود.»
به گفته محمد معتمدی برگزاری این کنسرت تمام مراحل قانونی دریافت مجوز را طی کرده بود و مشکلی هم نداشت با این وجود ازسوی پلیس اماکن لغو شده است. البته گرفتن مجوز برگزاری اجرای صحنهای از وزارت ارشاد تنها یک خوان از مراحل برگزاری کنسرت است و نهادها و ارگانهای مختلفی حق «وتو» مجوز برگزاری کنسرتها را دارند. (منبع: ایلنا)
*محمدجواد لاریجانی: «مانع حضور جهانگیری در مناظرهها شوید»
محمد جواد لاریجانی عضو شورای نظارت بر صداوسیما حضور اسحاق جهانگیری بهعنوان کاندیدای پوششی برای رئیسجمهور فعلی را تحقیر روحانی دانست و گفت: «پوششیها نباید در مناظرات صداوسیما حضور یابند چرا که اصلاً کاندیدا نیستند.»
لاریجانی دبیر حقوق بشر قوه قضاییه همچنین گفت: «برای آقای روحانی تحقیرآمیز است که چند نفر بگویند “ما آمدیم تا در مناظرهها به آقای روحانی کمک کنیم”. از این گفتهها اینگونه برداشت میشود که گویا خود آقای روحانی ناتوان هستند و باید عدهای به کمک ایشان بیایند لذا این کار باعث تحقیر ایشان است.»
وی در بخش دیگری از گفتگوی خود از ابراهیم رییسی و محمد باقر قالیباف حمایت کرده است. (منبع: تسنیم)
*اعلام حمایت «سعید مرتضوی» از «ابراهیم رییسی» در انتخابات ریاست جمهوری
سعید مرتضوی که در سخنرانی ابراهیم رییسی حاضر شده بود، گفت: «به عنوان یک شهروند به مسجد حظیره یزد رفته تا سخنرانی ابراهیم رئیسی را گوش کنم و اگر باقی نامزدها هم به یزد بروند، ممکن است پای سخنرانی آنها هم بروم.» او در ادامه تأکید کرد که به ابراهیم رئیسی رأی خواهد داد.
سعید مرتضوی همچنین در پاسخ به این سوال که بین قالیباف و رئیسی، چرا میخواهد به رئیسی رأی بدهد، گفت: «در جوابیهای که برای رسانهها ارسال کردم، پاسخ همه سؤالها را دادهام.»
به نوشته گزارشگر روزنامه شرق در جوابیه مرتضوی هیچ خبری از دلایل ترجیح رئیسی بر قالیباف نیست. (منبع: شرق)
*الهه کولایی: «جداسازی جنسیتی روش موفقی در راه توسعه نیست»
الهه کولایی معاون امور زنان ستاد روحانی در تهران، گفت: «زنان همیشه در انتخابات حضور پرشور و پررنگی داشتتد.ما شاهد هستیم در این دوره از انتخابات از سطح کمیته زنان خارج شدیم و وارد جریان سازی جنسیتی شدیم، جدا سازی جنسیتی روش موفقی در راه توسعه نیست.»
کولایی با اشاره به اینکه هنوز شاهد لگدمال شدن حقوق زنان هستیم گفت: «ما هنوز هم شاهد جاهلیت مدرن هستیم چراکه هنوز برخی تصور میکنند زنان ابزار هستند. امروز جامعهای موفق است که سهم زنان را بر شمرده است.» (منبع: ایلنا)
*گزارش روزنامه ایران حضور زنان در صحنه سیاسی ایران
روزنامه ایران در گزارشی به نقش و حضور زنان در صحنه سیاسی ایران و مشخصا دولت حسن روحانی پرداخته است. در بخشی از این گزارش به نقل از خدیجه گلین مقدم، مدیر حوزه پژوهش دانشگاه فرهنگیان آمده است: ««مدیریت تک جنسیتی اعم از زنانه و مردانه مردود است. چراکه موجب میشود توسعه همه جانبه شکل نگیرد. کشور ما یک کشور مردسالار است و همه مدیریتهای خرد و کلان به دست مردان اداره میشود و زنان جایگاهی ندارند. تنها راه حل تغییر بنیادی کشور، سپردن مدیریتها به دست زنان و مردان شایسته است. در کشور ما به جای شایسته سالاری جنس سالاری آن هم از نوع مردانهاش حاکم است.» (منبع: ایران)
*نماینده رهبر در سپاه: «بسیاری از دولتمردان روحانی مطابق خواست دشمن عمل کردند»
علی سعیدی٬ نماینده علی خامنهای در سپاه پاسداران گفت: «ادامه تحریمها علیه ایران نتیجه عملکرد دولتمردان کابینه حسن روحانی دانست و بسیاری از آنها مطابق خواست دشمن عمل کردند.»
وی برخی اظهارنظرها مبنی بر دور کردن سایه جنگ از طریق برجام را شعاری پوپولیستی و عوامفریبانه خواند و لبخند و چراغ سبز به دشمن را موجب فراهم کردن زمینه «طمع دشمن» دانست.به گفته سعیدی٬ ادامه تهدید و تداوم تحریم دو علت دارد که یکی نوع شعار و رفتار و عملکرد دولتمردان ما در قبال آمریکاست.
وی همچنین مدعی شد: «مدیریت رهبری بود که جلوی خسارتهای بیشتر را گرفت مضافاً بر این که نه شعارهای دولتمردان محقق شد و نه آمریکا دست از تحریم برداشت.» (منبع: فارس)
*امام جمعه تهران: «خدا کند فردی امام رضا پسند رییس جمهور شود»
کاظم صدیقی٬ امام جمعه موقت تهران اظهارامیدواری کرده که در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری٬ فردی «هیاتی و امام رضاپسند» انتخاب شود.
این اشارهیی آشکار به ابراهیم رئیسی٬ تولیت آستان قدس و نامزد مورد حمایت اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوریست.
آقای صدیقی همچنین گفت: «در انتخابات نباید به دنبال شاد کردن دشمنان و منافقان باشیم٬ بلکه باید از خدا بخواهیم کسی که هیئتی و امام رضا پسند و دلسوز و مبارزه گر با فساد باشد انتخاب شود.»
به گفته وی باید خط را بشناسیم و ببینیم چه کسی غیرت دارد و همان را انتخاب کنیم. امام جمعه موقت تهران همچنین گفت:«برخی غیرت ندارند٬ برای بیکاری جوانان تلاشی نمیکنند و منتظرند بیگانه دست ما را بگیرد.»
وی با بیان این اظهارات که در انتقاد از حسن روحانی بیان شده٬ امدعی شد: «افرادی که با بیگانه میسازند و توجهی به بیحجابی و بدحجابی ندارند٬ غیرت ندارند و همین باعث میشود که برخی افراد به خاطر نداشتن امکانات فاسد و گناهکار شوند.» (منبع: ایرنا)
*محسنی اژهای: «ریشه حقوقهای نجومی در دولت احمدینژاد بود»
محسنی اژهای سخنگوی قوه قضاییه گفت: «ریشه حقوقهای نجومی در دولت احمدینژاد بود. واگذاری کل اختیارات صندوق توسعه ملی به مدیرعامل در دولت احمدینژاد، خلاف قانون بود.»
او در توضیح گفته است: «در دوره آقای احمدینژاد در صندوق توسعه ملی ایشان یک روز رای گیری کرد تا کل اختیارات هیات امنا را به مدیرعامل بدهد؛ در حالی که بنده و یک نفر از نمایندگان مجلس مخالف این کار بودیم، اما سایر افراد تحت تاثیر احمدینژاد به این مصوبه رای دادند و آن را تصویب کردند که به مدیر عامل و هیات مدیره اختیاراتی داد که براساس آن اختیارات حقوقها در آن به وجود آمد، این کار را که آقای احمدینژاد کردند خلاف قانون و از پایه غلط بود.» (منبع: ایسنا)
*سعید جلیلی: «دولت در مسائل اقتصادی و سیاست خارجی رویکردی رومانتیک دارد»
سعید جلیلی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه تفکر انقلابی نشان میدهد که میتواند در عرصههای مختلف موفق شود، گفت: «دولت در مسائل اقتصادی و سیاست خارجی رویکردی رومانتیک دارد.»
وی گفت: «اگر کسانی میخواهند مدعی تدبیر شوند، باید تدبیر خودشان را با استعدادها نشان دهند و بگویند در چهار سال گذشته چه کردهاند و میخواهند در چهار سال آینده چکار کنند.»
جلیلی گفت: «کسانی که میگفتند هم باید چرخ سانتریفیوژ بچرخد هم چرخ زندگی، امروز میگویند طرف مقابل نه تنها به روح برجام بلکه به متن برجام هم عمل نمیکند.» (منبع: تسنیم)
سعید جلیلی که درابتدا کاندید «جبهه پایداری» برای انتخابات ریاست جمهوری بود با انصراف از شرکت در این انتخابات به حمایت از ابراهیم رییسی پرداخته است.
*گلایههای اعظم طالقانی از نگاه حاکمیت به مفهوم «رجل سیاسی»
اعظم طالقانی فعال سیاسی و فرزند آیتالله طالقانی در مورد مسائل مربوط به کلمه رجل سیاسی گفت: «آنچه در قانون اساسی آمده است بحث تفکیک جنسیتی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری وجود ندارد. پدرم بر موضوع عدم وجود تفکیک جنسیتی در جامعه تاکید داشتند اما برخی از علما در مجلس اول خبرگان میگفتند اگر شما خانمها شیخ فضلالله نوری هم شوید ما نمیگذاریم که به سمت رییسجمهوری برسید.»
این فعال سیاسی اصلاحطلب با اشاره به حضور زنان در جامعه گفت: «ما یک جامعه ۸۰ میلیونی هستیم که قسمتی از آن را زنان تشکیل میدهند پس اگر بخواهیم تفکیک جنسیتی اعمال کنیم باید حتی خانمها را در حساب جمعیتی نیاوریم این نمیشود که برخی را در روشنایی و برخی در تاریکی نگه داریم.» (منبع: ایلنا)
*انتقاد شدید «علی لاریجانی» از وعدههای انتخاباتی نامزدها
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان این که با کارهای «مسکن وار» نمیتوان کشور را رو به جلو اداره کرد، گفت: «مبادا اشتباههای گذشته را تکرار کنیم.»
به گفته وی در گذشته اقدامات مسکن وار بسیار انجام می شد و حرکت کشور در آینده روبه جلو و امیدوار کننده است.
لاریجانی همچنین گفت: « اخیرا برخی صحبت هایی شده که در مقام اجرا به هیچ وجه قابل انجام نیست. زیرا شرایط کشور در چهار سال گذشته بسیار سخت بود و مشکلات جدی داشتیم ولی امروز بسیاری از مشکلات حل شده است.»
رئیس مجلس با بیان این که پروژه های مختلفی در کشور در حال انجام است ،گفت: «این پروژهها می تواند گشایشهای فراوانی را در کشور بوجود آورد که از جمله میتوان به پروژه راه آهن و توسعه آن در استان فارس اشاره کرد که باعث اشتغالزایی در کل کشور میشود.» (منبع: جماران)
*گلایه از نحوه مدیریت منابع انسانی در کشور
ناصر میرسپاسی، پدرعلم مدیریت منابع انسانی ایران گفت: «از پیشرفتهای مدیریت منابع انسانی و بهرهوری در کشور راضی نیستیم.» وی با تاکید براینکه توسعه کشور تنها با تحول منابع انسانی امکانپذیر است، عنوان کرد: «حرکتهای استراتژیک توسعه کشور تنها با تحول منابع انسانی امکان پذیر است. انسانها ابزار کار توسعه هستند و هر چه در پرورش افراد و مخصوصا جوانان سرمایه گذاری شود، سرمایه گذاری به جایی است.» (منبع: ایسنا)
*پلمب ساختمان جمعیت مدافع حقوق کودکان کار
محل استقرار جمعیت مدافع حقوق کودکان کار از تشکلهای حامی کودکان کار و خیابان واقع در محدوده پاسگاه نعمتآباد، توسط عوامل انتظامی پلمپ شد. یکی از مسئولان این موسسه گفت: «امیدواریم که این محدودیت هرچه زودتر مرتفع شود و برای همین قرار است برای پیگیری این مسئله به مراجع انتظامی مراجعه کنیم.»
وی با بیان اینکه در نیتجه پلمپ شدن ساختمان این تشکل از روز گذشته تاکنون فعالیتهای آموزشی انجمن در قالب برگزاری کلاسهای آموزشی متوجه شده است، یادآور شد: «جمعیت مدافع حقوق کودکان کار یک نهاد مردمی است که اعضای آن از سالها قبل تاکنون در تعامل با سازمانهایی مانند بهزیستی بوده و به فعالیتهای داوطلبانه خود در ارتباط با مسائل کودکان کار ادامه دادهاند.» (منبع: ایلنا)
*لغو کنسرت موسیقی در گناباد
کنسرت فریدون آسرایی که قرار بود در ۴ اردیبهشت ماه در گناباد برگزار شود لغو شد. سرهنگ رضا گیوزاد، جانشین فرماندهی انتظامی گناباد درباره علت لغو این کنسرت گفت: «بهعلت عدم اخذ مجوزهای صادره از مراجع ذی صلاح ، اجرای کنسرت فریدون آسرایی در گناباد لغو شده است.»
این درحالی است که سرپرست اداره موسیقی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی در گفت وگویی لغو کنسرت موسیقی فریدون آسرایی در گناباد را تکذیب کرد. محسن سمیع همچنین گفت: «برگزاری کنسرت موسیقی فریدون آسرایی در گناباد پابرجاست و نامه ای مبنی بر لغو این کنسرت به فرمانداری و این اداره کل ارائه نشده است.» (منبع: ایسنا)
*علمالهدی: «از وقتی امام جمعه شدم از هیچ جریان سیاسی حمایت نکردم»
آیتالله سید احمد علمالهدی با تاکید بر اینکه از روزی که امام جمعه و سپس نماینده ولی فقیه شدم جریان خاصی را به شخصه حمایت نکردم، میگوید: در برخی از انتخابات در نمازجمعه گفتم نه کاندیدا دارم، نه شخصی کاندیدای من است و نه لیستی به من تعلق دارد.
وی همچنین با اشاره به مواضع هاشمی رفسنجانی در مقابل حوادث سال ۸۸ و انتقادهای امام جمعه مشهد به رییس فقید مجمع تشخیص گفت: « کسانی در مقابل جریان نظام ایستادند و ایشان هم آن برخورد لازم را انجام نمیداد و ما گلایه مند شدیم اما این به معنای این نیست که ایشان نسبت به اساس نظام و انقلاب و رهبری و ولایت تردید پیدا کرده است.»
علمالهدی همچنین مدعی شد : « بنده اندیشه سیاسی جز اندیشه سیاسی رهبری ندارم، برحسب تکلیف شرعی خودم مبنای سیاسی ولایی را قبول دارم و جریاناتی که با بینش بنده تطبیق کنند طبیعی است که از ظرفیت بنده در انتخابات استفاده کنند و این حق آنهاست چون فکر و بینش خودشان است اما برخی این قضیه را از ابتدا بد دیدهاند.»
گفتنیست ابراهیم رییسی کاندیدای اصولگرایان در انتخابات پیشرو داماد آیتالله علمالهدیست. (منبع: تسنیم)
*توصیه مصطفی تاجزاده به محمود احمدینژاد
سیدمصطفی تاجزاده درخصوص دلایل ثبت نام محمود احمدینژاد در انتخابات ریاست جمهوری گفت: «آقای احمدینژاد در این تصور به سر میبرد که محبوب قلوب ملت ایران است و در نتیجه اگر در انتخاباتی حضور نداشته باشد، آن انتخابات از رونق کافی و حتی لازم برخوردار بهرهمند نیست.»
اوبا ارائه پیشنهادی به احمدینژاد ابراز داشت:« برای آنکه صداقت آقای احمدینژاد روشن و میزان پایگاه مردمی او مشخص شود، من پیشنهاد میکنم صرفنظر از رد یا تأیید صلاحیت او توسط شورای نگهبان، احمدینژاد از فهرست مشخصی در انتخابات شوراهای شهر در تهران و شهرهای بزرگ اعلام حمایت کند و از مردم بخواهند که به آنها رای بدهند تا پس از پایان انتخابات و مشخص شدن نتایج انتخابات مشخص شود که چند درصد ایرانیان دعوت او را پاسخ گفتهاند و به فهرست مدنظر او رای دادهاند.»
*پیش بینی رئیس قوه قضائیه از احتمال «فتنه» جدید
رئیس قوه قضاییه در دیدار با رؤسای کل دادگستریهای کشور ادعا کرد: «در سال ۸۸ عدهای در داخل و خارج قصد راهانداختن فتنهای داشتند که از جانب مردم سیلی خوردند و بعید است بخواهند آن مسیر را مجدداً تکرار کنند. شما نیز باید آمادگی و احتیاط خود را از دست ندهید و همه شرایط را مد نظر قرار بدهید. اگر عدهای میخواهند فتنهای برپا کنند و برخی منویات فاسدشان را به نظام دیکته کنند شما به موقع ورود کرده و با آن برخورد کنید.»
بنا به ادعای وی رسانه های بیگانه نیز بسیار افزون شده و دشمنان خارجی میلیاردها سرمایه برای تخریب نظام جمهوری اسلامی ایران هزینه می کنند. در انتخابات هم ممکن است هوس کنند ضربه ای به نظام وارد کنند. (منبع: فارس)
*امتناع چهار مرجع تقلید از دیدار با رییس ستاد حسن روحانی
محمد شریعتمداری، رییس ستاد انتخاباتی حسن روحانی که برای دیدار با مراجع تقلید و علمای حوزه به شهر قم سفر کرده است، موفق به دیدار با چندتن از مراجع تقلید این شهر نشد. براساس اعلام برخی از افراد موثر در دفاتر مراجع تقلید، حضرات آیات ناصر مکارم شیرازی، جعفر سبحانی، نوری همدانی و صافی گلپایگانی، رییس ستاد انتخاباتی حجتالاسلام والمسلمین روحانی را به حضور نپذیرفته اند و هیچ دیدار رسمی با وی برگزار نشده است.
به نوشته گزارش وبسایت «بولتن نیوز» پیشتر برخی از مراجع تقلید نسبت به برگزاری دیدار انتخاباتی با نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری مخالفت کرده و حتی حاضر به پذیرش رییس جمهور هم نشده بودند. (منبع: بولتننیوز)
*مجتبی ذوالنور: «رهبر خلبان و رییس جمهور کمک خلبان است»
مجتبی ذوالنور٬ نماینده قم در مجلس با اشاره به اینکه رهبر جمهوری اسلامی خلبان هواپیمای مسیر نظام جمهوری اسلامیست، گفت: «اگر کمک خلبان یعنی رییس جمهور کمی از مسیر مشخص شده از سوی خلبان منحرف شود هواپیمای حکومت و جمهوریت به مقصد نمی رسد، بنابراین همه باید به دنبال رییس جمهور ولایت مدار باشند و اگر کسانی کمی با رهبری فاصله دارند نباید انتخاب شوند.» (منبع: رسا)
سخنان ذولنور در حمایت آشکار از ابراهبم رییسی بیان میشود و سوییه انتقادی واضحی نسبت به مواضع حسن روحانی دارد.
*محکومیت سه شهروند بهایی در «مشهد»
سه شهروند بهائی ساکن مشهد به نام های خشایار تفضلی، شایان تفضلی و سینا اقدس زاده به اتهام «اقدام علیه امنیت ملی از طریق تبلیغ آیین بهائی»، هر کدام به یک سال حبس تعزیری محکوم شدند.
جلسه دادگاه این سه شهروند بهائی طی دو جلسه در بهمن ماه سال گذشته به ریاست قاضی منصوری در شعبه هشت دادگاه انقلاب اسلامی مشهد برگزار شده بود.
این سه شهروند حوالی ساعت ۸ صبح روز چهارشنبه ۲۱ تیر ماه ۹۱ طی مراجعه ماموران امنیتی به منازل دو شهروند بهایی ساکن مشهد بازداشت شده بودند. (منبع: هرانا)
گزارش کمپین درباره برخورد با شهروندان بهایی را اینجا بخوانید.
*۳۰ سال حبس به جای اعدام مجرمان مواد مخدر
حسن نوروزی سخنگوی کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس با یادآوری تعیین تکلیف طرح تعدیل مجازات اعدام، گفت: «تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و فروشندگان موادمخدر محکوم به مجازات اعدام نمیشوند مگر تحت شرایطی همچون استفاده از سلاح، استفاده از نوجوانان یا مهجورین، ایفای نقش سازمان دهندگی و موارد مشابه دیگر.»
نماینده مردم رباطکریم و بهارستان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: «در نشست امروز ماده واحده این طرح به تصویب رسید که بر اساس این مصوبه مرتکبین جرائم این قانون که برای آنان مجازات اعدام یا حبس ابد تعیین شده در صورت احراز یکی از شرایط ذیل، مفسد فی الارض محسوب شده و به مجازات اعدام و مصادره کل اموال با رعایت تبصره ۵ ماده ۱۹ قانون مجازات اسلامی محکوم و در سایر مواردی که در قانون مذکور اعدام یا حبس ابد در نظر گرفته شده، مرتکب به بیش از بیست و پنج سال تا سی سال حبس درجه یک و جزای نقدی بیش از یک میلیارد ریال تا ده میلیارد ریال محکوم میشود.» (منبع: خانهملت)
*مرگ بیش از ۳هزارنفر براثر سوءمصرف مواد مخدر در سال گذشته
براساس گزارش پزشکی قانونی درسال گذشته از کل تلفات مواد مخدر در کشور ۲ هزار و ۸۴۷ تن، مرد و۳۴۳ تن زن بودند این در حالی است که شمار مردان فوت شده بر اثر سوء مصرف مواد در سال قبل از آن ۲ هزار و ۶۷۶ و زنان ۳۲۷ تن بود.
براساس این گزارش در این مدت استان های تهران با۷۷۵، فارس با ۲۵۴ و خراسان رضوی با ۲۴۱ فوتی ، بیشترین و استان های خراسان جنوبی با ۹، ایلام با ۱۰ و بوشهر با ۱۷ فوتی کم ترین آمار تلفات اعتیاد را داشته اند.
در ادامه این گزاش آمده است ،در سال گذشته بیشترین متوفیات سوءمصرف مواد مخدر بر اثر مسمومیت حاد، جان خود را از دست دادند که شمار این افراد یکهزار و ۸۸۲تن ثبت شد؛ در این مدت ۸۵۱ تن نیز به دلیل عوارض مصرف طولانی مدت و ۴۵۷ تن نیز به دلیل مصرف روان گردان ها جان باختند. (منبع: ایرنا)
*۱۳۰۰ کلاس درس خراسان جنوبی نیازمند مقاومسازی
ابوالقاسم بابایی مدیرکل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسانشمالی گفت: «هم اکنون یک هزار و ۳۰۰کلاس درس در استان نیازمند مقاوم سازی است.»
بابایی افزود: «براساس قوانین موجود از مجموع اعتبارات اختصاصی به استان باید۳۰ درصد در حوزه مقاوم سازی و ۷۰ درصد نیز در بخش تخریب و بازسازی فضاهای فرسوده هزینه شود.»
به گفته وی براساس قانون اجرای پروژههای تخریب و بازسازیاز مجموع ۲۵۴۴ کلاس درس نیازمند به تخریب و بازسازی در استان بیش از ۱۲۰۰ کلاس درس تخریب شده و مابقی نیز باید در دستور کار قرار گیرد.
همچنین فریدون سید مصطفوی مدیرکل آموزش و پرورش استان آذربایجان غربی گفت : «۳۰ درصد مدارس این استان نیازمند نوسازی است.» (منبع: ایسنا)
*بیانیه «سازمان عفوبینالملل» درباره وضعیت آنتا دائمی در اعتصاب غذا
سازمان عفوبین الملل با انتشار گزارشی از اعتصاب غذای آتنا دائمی، فعال حقوق بشر خبر داده است. این سازمان در گزارش خود ضمن ارائه شرحی از دلایل اعتصاب و آخرین شرایط خانم دائمی به نقل از وی آورده است: «دستگاه امنیتی از خانوادههایمان به عنوان ابزار شکنجه روانی و ایجاد فضای خفقان در جامعه استفاده کنند.» خانم دائمی از ۱۹ فروردین در اعتراض به محکومیت خود و دو خواهرش در اعتصاب غذا به سر می برد.
دربخشی از این گزارش آمده است: « پس از بازداشت، آتنا دائمی از سپاه پاسداران به دفتر داستان در زندان اوین شکایت کرد اما مقامات پروسهی شکایت را به جریان نیانداخته و گفتند که «نامهی شکایت او گم شده است» (منبع: عفوبینالملل)
*تذکر شفاهی یک نماینده مجلس درباره حصروحبس مسوولان سابق کشور
غلامرضا حیدری نماینده مجلس شورای اسلامی در جریان نشست علنی امروز مجلس در تذکری با اشاره به موضوع حصر سران جنبش سبز و ممنوعالتصویری سید محمد خاتمی اعلام کرد: «تذکر و درخواست بنده از آقای روحانی بهعنوان رییس شورایعالی امنیت ملی این است که از مقام معظم رهبری تقاضای رفع حصر آقایان کروبی و موسوی و سرکار خانم رهنورد و لغو ممنوعالتصویری آقای خاتمی را مطرح کنند.»
نماینده اصلاحطلب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: «ما هم از مقام معظم رهبری تقاضا داریم که عنایت ویژه مبذول فرموده و به مسئولان مربوطه دستور دهند که این حصر بیش از این کشدار نشود.»
همچنین محمدرضا عارف نایب رییس مجلس نیز در نطق میان دستور خود گفت: «ایجاد حصر و ممنوع التصویری در شان این نظام نیست و حصر و ممنوع التصویری باعث هزینه های جبران ناپذیر شده است.»
*ادامه قطع درختان در «تهران»
حسن سرخو، عضو اصلاح طلب شورای اسلامی شهر تهران در تذکر پیش از دستور خود جلسه رسمی شورای اسلامی شهر تهران ضمن انتقاد از قطع درختان شهر تهران گفت: «در روز پنجشنبه خبری به من منعکس شد مبنی بر اینکه در ملکی واقع در محله آجودانیه، کوچه ۱۴ شرقی، شبانه اقدام به قطع درختان چندین ساله کرده اند.»
رییس فراکسیون کارگری شورای اسلامی شهر تهران با اشاره به تصاویر ماهوارهای این ملک از سال ۸۴ تا ۹۴ گفت: «مقایسه این تصاویر نشان می دهد که این زمین در گذشته درختان زیادی داشته است که به تدریج همه آنها قطع شده اند.» (منبع: ایلنا)
*انتقد محسن هاشمی از شهرفروشی بیرویه در پایتخت
محسن هاشمی مدیرعامل سابق شرکت متروی تهران با اشاره به ساخت و سازهای انبوه در مناطق مرفه نشین تهران و عدم نوسازی دربافتهای فرسوده این شهر گفت: « کیفیت نازل و پایین ساخت بنا بخصوص در مناطق جنوب شهر و محروم تهران و عدم نظارت مناسب فنی موجب شده است تا ساختمانها زود فرسوده شده یا از ابتدا بدون کیفیت استاندارد ساخته شوند.»
وی همچنین با اشاره به اینکه درهیچ کدام از کلانشهرهای توسعه یافته جهان، شاهد تراکم فروشی و شهرفروشی بیرویه نیستیم،گفت: « نکته مهم در این میان سهم ناچیز شهروندان از فروش تراکمی است که بار سنگین و ناهنجاریهای درازمدت زیستی تولید میکند.» (منبع: آرمان)
*فرسایش سالانه ۱۵ میلیون تن «خاک» ایران
سعید متصدی معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «سالانه ۱۶ میلیون تن فرسایش خاک در ایران داریم و این رقم نسبت به میانگین جهانی فرسایش خاک بسیار بیشتر است.»
به گفته سعید متصدی حتی اگر بهترین آب را به زمین های کشاورزی تزریق کنیم، باز هم به دلیل آلودگی خاک به دلایل مختلف همچون مصرف بی رویه سم و کود، محصول ناسالم خواهیم داشت و متاسفانه امروز شاهد پیدایش و ظهور این مواد در سفره غذایی مردم نیز هستیم. (منبع: برنا)
*گزارشی از تعطیلی دو انجمن فعال در حوزه کودکان کار در تهران و تبریز
روزنامه اعتماد در گزارشی به دلایل تعطیلی «انجمن دوستداران حقوق کودک» در شهر تبریز رو همچنین پلمب ساختمان جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار در تهران پرداخته است. در این گزارش با بیان موانع موجود فعالیت این گروهها و تشریح برخوردهای امنیتی و پلیسی با این مجموعهها به پیگیری دلیل تعطیلی این جمعیتها پرداخته است. انجمنهایی که به نوشته این گزارش سرپناه بسیاری از کودکان بیسرپناه و بیخانمان بوده است.
در بخشی از این گزارش به نقل از لطفی مدیر جمعیت دفاع از حقوق کودکان کار آمده: ««امیدواریم موانعی که میگویند و ما هم حدس میزنیم، هر چه زودتر برطرف شود چون تعطیلی این مکان، بزرگترین آسیب را به کودکان میزند. ما یک محیط اجتماعی هستیم و وظایفی که بر عهده دولت بوده را به دوش گرفتهایم.» (منبع: اعتماد)
*احضار هفت فعال کارگری به دادگاه انقلاب شهر دزفول
علی نجاتی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه به همراه اشرف رحیم خانی و زینب کشوری فعال در بخش زنان و عزت جعفری، شاپور رشنو، علی محمد جهانگیری و شاکری به شعبه دوم دادگاه انقلاب دزفول احضار شدند.
«تبلیغ علیه نظام» مورد اتهام مطرح شده در این احضاریه بوده و نامبردگان بایستی در بیست و چهارم اردیبهشت ۱۳۹۶،با حضور در شعبه ذکر شده از خود دفاع کنند. (منبع: اتحادیه آزاد کارگران)
*آسیب یک شهروند اهل «اشنویه» براثرانفجار مین
چهارم اردیبهشت ماه ۱۳۹۶ “مولود عزیزی” فرزند محمد اهل و ساکن روستای بیمضرته اشنویه در پی انفجار مین، از ناحیه پا بشدت مجروح گردید. گفتنی است که این حادثه حوالی ساعت ۲۰ دیشب و در حد فاصل پاسگا ههای مرزی ناویه خان و پورک رخ داده و به علت بسته بودن و ریزش برف امداد رسانی به سختی صورت گرفته است. اشنویه از شهرهای مرزی و کردنشین استان آذربایجان غربی است که در قسمت غربی این استان قرار دارد. (منبع: مینو زندگی)
*برگزاری چند تجمع اعتراضی در کشور
کارگران اخراجی چند شرکت تولیدی در قزوین در اعتراض به تعدیل نیرو و اخراج کارگران شرکتهای تولیدی و بیکار شدنشان همزمان با سفر رئیس جمهور به قزوین ظهر روز گذشته در مقابل درب استانداری قزوین تجمع کردند. این شرکتها شامل فرنخ، نازنخ، کنتورسازی و چند شرکت دیگر هستند که از کار بیکار شدهاند و به دلیل اخراج و عدم پرداخت مطالبات چند ماهه خود، مقابل استانداری تجمع کردند.
همچنین جمعی از کارگران بازنشسته برق منطقهای تهران که از ۲۰ سال پیش اقدام به خرید زمین از طریق تعاونی منطقهای برق تهران در منطقه هشتگردِ ساوجبلاغ کرده بودند، در اعتراض به عملکرد هیات مدیره این تعاونی مقابل اداره کل تعاون استان تهران تجمع کردهاند.
همچنین شماری از بازنشستگان صنعت فولاد کشور مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی فولاد واقع در خیابان خالد استانبولی تجمع کردند. تجمعکنندگان خواستار اجرای همسان سازی بر اساس تبصره ۵ ماده ۱۰۹ آییننامه فولاد، دریافت مطالبات معوقه، تضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آییننامه فولاد و افزایش حقوق سال ۹۶ خود از فروردین ماه شدند.
*ادامه تجمع اعتراضی کارگران «نخ سمنان»
شماری از کارگران بازنشسته کارخانه «رنگین نخ سمنان» دراعتراض به آنچه بلاتکلیفی چندین ساله در دریافت مطالبات سنواتی ومزدی عنوان میشود، برای چندمین بارمقابل ساختمان فرمانداری سمنان تجمع کردند.
شماری از کارگران کارخانه رنگین نخ سمنان گفتند: «نزدیک به۴۹ نفر از کارگران بازنشسته هستیم که بابت وصول معوقات مزدی دوران اشتغال و نیز سنوات پایان خدمت خود چندین بار مقابل ساختمان فرمانداری سمنان تجمع کردهایم اما نتیجهای حاصل نشده است.»
گفته میشود که مراجعه این کارگران از زمان بازنشستگی آنها در شهریور ماه سال ۹۳ تاکنون بینتیجه بوده است و برای همین امروز گروهی از آنها تصمیم گرفتهاند تا برای پیگیری مطالباتشان مقابل ساختمانهای فرمانداری و استانداری سمنان تجمع کردند.
به گفته یکی از این معترضان، کارخانه رنگین نخ سمنان در حال حاضر تعطیل شده است اما تا پیش از این در بخشهای مختلف آن حدود ۵۵ کارگر رسمی و ۲۰ کارگر قراردادی مشغول کار بودند. (منبع: ایلنا)
*بیش از هزار کودک بازمانده از تحصیل در استان لرستان
فخرالدین دانش آشتیانی وزیر آموزش و پرورش از وجود ۶۸ هزار کلاس درس نا امن خبر داد و گفت: «بیش از ۲ هزار و ۷۰۰ کلاس درس خشت و گلی و کانکسی داریم.»
همزمان مدیرکل بهزیستی لرستان با اشاره به وجود ۳۴۱۱ کودک بیسواد در استان، گفت: «با پیگیریهای انجام شده دلیل اکثر افراد برای ترک تحصیل مشکل در روند ثبتنام بود که مشکل برخی از آنها حل شده، اما در حال حاضر از این تعداد ۱۰۳۱ نفر به دلایل مختلف از تحصیل بازماندهاند.»
به گفته وزیر آموزش و پرورش از ابتدای که جریان مدرسه خیرین ساز به راه افتاده است تاکنون ۱۰۸هزار و ۴۶۸کلاس آموزشی توسط خیرین ساخته شده است. در دولت تدبیر و امید بیش از ۱۳هزار ۵۴۲کلاس از حدود ۳۵هزار کلاسی که ساخته شده است توسط خیرین بوده است. (منبع: مهر)
*اعتراف مکارم شیرازی به تاثیرات مخرب «پارازیتها» بر سلامت شهروندان
ناصرمکارم شیرازی در دیدار با رئیس و جمعی از اعضای هیأت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی استان قم گفت: «برخی از پزشکان به بنده گفتهاند پارازیتها و حتی امواج موبایل یکی از عوامل مؤثر در گسترش سرطان است. باید برای پارازیتها و امواج موبایل فکری شود.»
وی با اشاره به اینکه استفاده مستمر از تلفنهای همراه سلامت افراد را در معرض خطر قرار میدهد، گفت: «فرهنگ استفاده درست از این ابزار باید در میان مردم ترویج شود و مسؤولان بهداشت و درمان باید بررسیهای لازم را در این حوزه دنبال کرده تا بتوانند از آسیبرسانی امواج به مردم جلوگیری کنند.» (منبع: تابناک)
*تاخیر یک ساله در پرداخت حقوق کارگران کاشی اصفهان
حدود ۴۰۰ کارگر کاشی اصفهان، یک سال است که دستمزد و مزایا نگرفتهاند؛ آخرین پرداخت مربوط به فروردین سال گذشته است؛ این روزها کار تولید هم به خوبی پیش نمیرود؛ کارخانه فقط به اندازه خرید مواد اولیه فروش دارد؛ چیزی برای پرداخت به کارگران نمیماند.
کارگران این کارخانه میگویند: «مشکلاتمان از سال ۸۷ شروع شد؛ از زمانی که در دولت احمدینژاد کارخانه را به بخش خصوصی واگذار کردند؛ قبل از آن همه چیز خوب پیش میرفت اما بعد خصوصیسازی، ورق کاملا برگشت.»
رضا صالحی، رئیس شورای اسلامی کار این کارخانه است. اومیگوید: «بعد خصوصیسازی کارخانه، یواش یواش از حقوق و مزایای کارگران زدند؛ کم کم پای پیمانکاران خرد و درشت به بخشها باز شد و سهام و املاک کارخانه را به بهانه بدهی فروختند. حالا به روز سیاه نشستهایم. حتی پول نداریم خرج ایاب و ذهاب به کارخانه را تامین کنیم.» (منبع: ایلنا)
* اعلام دلیل مسدود شدن تماس صوتی تلگرام توسط همراه اول
مسعود مهردادی مدیرعامل همراه اول در پاسخ به یکی از سهامداران که درباره مسدود شدن تماس تلفنی تلگرام سوال کرده بود و اینکه آیا این موضوع در سود شرکت تاثیری داشته و یا نه گفت: «وقتی تلگرام، تماس تلفنیاش را راهاندازی کرد، منافع ملی میطلبید که این سیستم در ایران راهاندازی نشود. به نظر می رسد مقامات قضایی بدلیل مباحث امنیتی اقدام به این کار کرده اند و مصالح کشور را در نظر گرفته اند ولی در هر صورت، اپراتورها در این خصوص نقشی نداشته اند.»
به گفته واعظی وزیر ارتباطات موضوع مسدود شدن کانال صوتی تلگرام ابلاغی از طرف قوه قضائیه بود. الان شبکه های مجازی دیگری هستند که کانال صوتی دارند. معنیاش این است که دولت مشکلی با تماسهای اینترنتی ندارد. قوه قضائیه یکی از آنها را حکم داده و دیگری را حکم نداده است. (منبع: ایسنا)
*هشدار جدی رییس سازمان محیط زیست درباره فروش خاک جزیره «هرمز»
معصومه ابتکاررییس سازمان حفاظت محیط زیست گفت: «اگر روند فروش خاک در جزیره هرمز ادامه داشته باشد تا چند سال آینده این جزیره هم به یک ناکجاآباد تبدیل خواهد شد که خیلی ارزش خاصی ندارد.»
معصومه ابتکار در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه شما پیش از این موضوع قاچاق خاک در جزیره هرمز را تایید کرده بودید، اما دبیر شورای هماهنگی مبارزه با قاچاق کالا در استان هرمزگان این موضوع را تکذیب کرده است، گفت: «بحث من این است که هرمز یک جزیره ارزشمند است و جاذبههای زیستمحیطی و طبیعی فوقالعادهای دارد. حیف است که این جزیره به موضوع فروش خاک دچار شود.» (منبع: ایلنا)
*واکنش «ابراهیم رییسی» به احتمال کنارهگیریاش به نفع «قالیباف»
ابراهیم رییسی نامزد اصولگرای ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی مربوط به احتمال کنارهگیری یکی از دو نماینده اصولگرا، قالیباف و رییسی، گفت: «ما با هم کارمان را انجام میدهیم و در چارچوب جمنا مسائلمان را هماهنگ میکنیم و پیش میرویم. و مشکلی در این جهت پیش نخواهد آمد.»
رییسی هیچ توضیحی درباره کابینه احتمالیاش نداد. (منبع: اعتماد)