این پژوهشگر پیش از بازداشت در پنجم اردبیهشت ماه ۱۳۹۵، بارها برای شرکت در سمینارها و ورک شاپ‎های علمی و تخصصی به دعوت دانشگاه تهران و هلال احمر به ایران سفر کرده و هیچگاه مشکلی برایش فراهم نشده‎ بود.

پیش از این قاضی صلواتی سه وکیل پیشنهادی او و خانواده‌اش را به دلایل نامشخص نپذیرفت. اولین وکیل انتخابی محمود علیزاده طباطبایی بود که با مخالفت قاضی صلواتی مواجه شد. پس از آن خانم زینب طاهری پیشنهاد شد که ایشان هم پذیرفته نشد. سومین وکیل این زندانی که خانواده اش مایل به ذکر نام او نبودند، با ۱۵ سال سابقه کار در دادگستری او هم از سوی قاضی صلواتی برای وکالت پرونده پذیرفته نشد.

۱۵ تیرماه در رسانههای داخلی کشور اعلام شد که یک روز قبل در تاریخ ۱۴ تیرماه ۴۵ و در برخی خبرها ۵۰ سفیر کشورهای مختلف از زندان اوین ملاقات کردهاند. پس از اعلام این خبر دو زندانی زن بند زنان زندان اوین به نام‌های آتنا دائمی و گلرخ ایرایی با انتشار نامه سرگشاده خطاب به این سفرا نوشتند چرا پس آن روز هیچ کدام از آنها به بند زنان سر نزده‌اند؟ چرا هیچ‌کدام‌شان به بند ۲۰۹، به بند دو الف وابسته به سپاه پاسداران و بند ۲۴۱ وابسته به وزارت اطلاعات بازدیدی نداشته‌اند.

واتیکان، بریتانیا، سوئد، استرالیا، ایتالیا، جمهوری چک، سوییس، اوگاندا، مکزیک، ترکیه، پرتغال، هند، کره جنوبی از جمله کشورهای بودند که سفیرانشان روز ۱۴ تیرماه از زندان اوین بازدید کردند. با این حال تصاویر پخش شده در رسانه‌ها از دیدار این ۴۵ سفیر خارجی از زندان اوین بیشتر شبیه یک مهمانی استدر این تصاویر مثلا عکس‌های از دیدار سفرا با زندانیان و یا حضورشان در بندها دیده نمی شود بلکه عکس‌هایی است که برای ورود آنها در قمست مشخصی از محوطه بیرونی زندان فرش قرمز پهن شده و یا در جای دیگری در فضای سر سبز دورتادور یک میز بزرگ که پرچم‌های کشورهای مختلف بر روی آن نصب شده سفرا ضمن خوش و بش به سوالات خبرنگاران پاسخ می‌دهنداین تصاویر با گفته‌های زندانیان سیاسی زندان اوین که در طی هشت سال گذشته با کمپین گفتگو کرده‌اند کاملا متفاوت است.