«ملاقات با محصورین»؛ نمایندگان مجلس موفق به دیدار کروبی در بیمارستان نشدند
پس از انتشار خبر بیماری قلبی مهدی کروبی و انتقال به بیمارستان، چند نماینده اصلاحطلب مجلس شورای اسلامی خواستار ملاقات با این نامزد معترض انتخابات ۸۸ در بیمارستان شدند ولی نیروهای امنیتی مانع چنین دیداری شدند.
محمود صادقی، نماینده اصلاحطلب مجلس روز چهارم مرداد در توییترش نوشت تلاش نمایندگان برای ملاقات با آقای کروبی تاکنون بی نتیجه بوده است. الیاس حضرتی، دیگر نماینده اصلاحطلب نیز نوشت که علیرغم حضور در بیمارستان موفق به دیدار مهدی کروبی نشده است، او در توییترش نوشت: «وکلای ملت موظف به پیگیری مطالبات ملتند متاسفانه دیشب وامروز صبح علیرغم حضوردر بیمارستان ومذاکره وتلاش بسیار اجازه ملاقات محصورین میسر نشد.»
اشاره این نماینده مجلس به مطالبات ملت، تعدادی از فعالان سیاسی و مدنی بودند که در توییتر با هشتگ ملاقات محصورین از مقامات دولتی و نمایندگان مجلس خواستند با مهدی کروبی، میرحسین موسوی و زهرا رهنورد ملاقات کنند. ناهید مولوی روزنامهنگار روز چهارم مرداد در توییتی امکان ملاقات نمایندگان مجلس با محصوران را مقدمهای بر رفع حصر خواند و نوشت: «رفع حصر تدریجی و از ملاقاتها آغاز می شود. درخواست ملاقات محصورین را از نمایندگانمان طلب می کنیم، رفع حصر به نفع کشور خواهد بود.»
احمد مازنی، از نمایندگان اصلاحطلب مجلس روز چهارم مرداد به ایلنا گفت درخواست ملاقات نمایندگان مجلس با محصوران را با برخی مقامات مطرح کردهاند: «باتوجه به اینکه از کسالت آقای کروبی نگران بودیم، درخواست کردیم اگر برای نمایندگان مجلس امکان ملاقات فراهم شود، میتواند برای کشور مطلوب باشد.»
احمد مازنی، محمدرضا تابش، محمود صادقی و الیاس حضرتی حضرتی چهار نمایندهای هستند که درخواست ملاقات با کروبی را مطرح کردهاند. احمد مازنی در پاسخ به نحوه ارائه این درخواست به ایلنا گفت: «یکی دو نفر از همکاران در مجلس با مقاماتی که میتوانند در این راستا اقدامات لازم را انجام دهند، مذاکراتی انجام دادند و همچنان پیگیر انجام این ملاقات هستیم.»
احمد مازنی گفت در صورت همکاری مسئولان قضایی و رئیس جمهور، ملاقات آنها با کروبی میتواند گامی برای رفع مشکل حصر باشد: «باید میدان را از دست عناصر افراطی دو طرف خارج کنیم و این درخواست ملاقات نیز گامی در این راستا بود که اگر مسئولان قضایی و رییسجمهوری که ریاست شورایعالی امنیت ملی را برعهده دارند، همکاریهای لازم را انجام دهند این ملاقات و احوالپرسی میتواند گامی برای رفع این مشکل باشد.»
علی مطهری، نایب رییس مجلس شورای اسلامی که پیش از این بارها خواستار پایان دادن به حصر شده است، نیز در تاریخ سوم مرداد ماه و یک روز پس از بستری شدن آقای کروبی در توییترش نوشت که بیماری او باید فرصتی برای اتمام حصر «غمانگیز»ش باشد. او در این توییت نوشت است: «عارضه قلبی جناب آقای کروبی و انتقال ایشان به بیمارستان فرصت خوبی است که با تدبیر به داستان غمانگیز حصر خانگی وی خاتمه داده شود.»
مهدی کروبی روز دوم مرداد ماه به دلیل عارضه قلبی در بیمارستان بستری شد. محمدتقی کروبی، فرزند مهدی کروبی به کمپین گفت وضعیت سلامتی پدرش به دلیل افت شدید فشار قلب مناسب نیست و طبق گفته پزشکان باید تحت معاینات بیشتری قرار گیرد تا تشخیص نهایی برای درمان او گرفته شود. تقی کروبی گفت: «امیدواریم که پدر نیاز به عمل جراحی قلب نداشته باشد چون جراحی با توجه به سن بالا و ضعیف شدن جسمش طی شش سال و نیم حصر خانگی برایش سخت خواهد بود.»
همزمان اخباری مبنی بر نامساعد بودن حال میرحسین موسوی در حصر خانگی منتشر شد. وبسایت کلمه، نزدیک به میرحسین موسوی، روز چهارم مرداد ماه اعلام کرد که حال عمومی او مناسب نیست و از نوسان و افت فشار و سرگیجه رنج میبرد، کلمه نوشت: «ختران میرحسین و رهنورد در ملاقات دیشب متوجه شدهاند آقای موسوی از نوسان شدید فشارخون و سرگیجه شدید رنج میبرد (سرگیجه ایشان مدت زیادی است که درماننشده و دلایل آن نیز بررسی و مشخص نشده است) و اکنون شدت یافته است. همچنین مشکل کلیه آقای موسوی طولانی و مزمن شده است که نگرانکننده و نیازمند بررسی عمیقتر میباشد». کلمه نوشت پزشکان مسئول، از ماهها پیش در جریان ناراحتی جسمی میرحسین موسوی قرارگرفتهاند اما پیگیری و پاسخ مشخصی نداشتهاند.
کاربرانی نیز با هشتگ ملاقات با محصورین از نمایندگان مجلس یا دولت خواستهاند به ملاقات میرحسین موسوی بروند. آسیه باکری، از چهرههای هوادار میرحسین موسوی، در توییتی که بارها ریتوییت شد، نوشت: «چندتا نماینده و وزیر و روحانی پاشن برن دمِ در زندان اختر، می خوان راهشون ندن دیگه ولی لااقل یک حرکتی زدن آدم دلش نمی سوزه.»
مهدی کروبی و میرحسین موسوی، دو نامزد انتخابات ریاستجمهوری سال ۱۳۸۸ بعد از برگزاری انتخابات بحثبرانگیز آن سال، با اعتراضهای گسترده مردمی که معتقد به تقلب در شمارش آرا بودند، همراهی کردند. اعتراضهای مردمی پس از گذشت ماهها همچنان ادامه داشت و حدود یک سالونیم بعد و در بهمن سال ۱۳۸۹ با فراخوان دوباره رهبران جنبش سبز، راهپیمایی جدیدی در تهران برگزار شد که در نهایت به حبس خانگی مهدی کروبی و همسرش فاطمه کروبی و میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد انجامید. فاطمه کروبی همسر مهدی کروبی پس از مدتی آزاد شد، اما زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی همچنان در حصر ماند. حبس خانگی رهبران معترضان در ایران، بدون محاکمه و بدون طی مراحل قانونی انجام شد و تا کنون ادامه دارد. آنان نه در دادگاهی حاضر شدند و نه فرصت دفاع از خود یافتند.
خواسته آیتالله خامنهای و نزدیکان او آن بود که این افراد عذرخواهی کنند، و حتی رهبر جمهوری اسلامی این موضوع را در یکی از سخنرانیهای خود آشکارا اعلام کرد. با اینهمه رهبران جنبش سبز حاضر به عذرخواهی نشدند.
پیش از این فاطمه کروبی، همسر مهدی کروی در نامهای که روز چهارشنبه ۱۸ اسفند ۱۳۹۵ در سایت کلمه منتشر شد، خطاب به محمود علوی، وزیر اطلاعات نوشته بود: «نیروهای امنیتی آن وزارتخانه برخلاف واژه «حصر» هنوز هم درون منزل مسکونیمان حضور دارند و بدیهیترین امور جای منزل نیز در ید اختیار آنان است.»
خانم کروبی توضیح بیشتری درباره دخالت ماموران وزارت اطلاعات نداده، فقط با اشاره به اینکه «شرح آن مثتوی هفتاد من میطلبد.. بگذریم» درباره اصلیترین نگرانی این روزهایش نوشته که آنها در مواقع اضطراری حتی اجازه تماس با اورژانس تهران را ندارند: «یکی از مهمترین دغدغه های خانواده از بدو حصر تاکنون امکان تماس و دسترسی به اوژانس تهران در مواقع اضطراری بوده است. متاسفانه این ابتداییترین حق فردی تاکنون به ماموران حاضر در منزل ابلاغ نشده است.»
حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی خود در سال ۱۳۹۲ وعده رفع حصر میرحسین موسوی، مهدی کروبی و زهرا رهنورد، رهبران جنبش سبز ایران را که از ۲۵ بهمن ۱۳۸۹ در حصر خانگی قرار دارند، داد و در جمع دانشجویان دانشگاه صنعتی شریف در زمان تبلیغات انتخاباتی گفت: «به نظر من مشکل نیست شرایطی را در یک سال آینده بشود فراهم کرد که نه تنها آنهایی که در حصرند آزاد شوند بلکه حتی آنهایی که به خاطر سال ۸۸ در زندان هستند هم آزاد شوند.» او در مبارزات انتخاباتی سال ۹۶ مجددا قولهایش را برای رفع حصر تکرار کرد.