انتقال باقر نمازی، زندانی ۸۱ ساله به بیمارستان برای چهارمین بار از زمان بازداشت
باقر نمازی، ۸۱ ساله و زندانی دوتابعیتی که به ۱۰ سال حبس در زندان اوین محکوم است به دلیل افت شدید فشار خون و ضربان نامنظم قلب در روز متوالی ۲۳ و ۲۴ دی ماه به بیمارستان منتقل شد. جرد گنسر وکیل آمریکایی او با انتشار بیانیهای روز چهارشنبه ۲۵ دی ماه با اعلام این خبر گفت باقر نمازی در ابتدا روز دوشنبه ۲۳ دی ماه به بیمارستانی اعزام شد اما به دلیل فقدان تجهیزات کافی برای درمان، او مجددا به زندان برگردانده شد و روز سهشنبه ۲۴ دی ماه به بیمارستان دیگری در تهران منتقل شده است.
جرد گنسر در بیانیه خود که روز ۲۵ دی ماه منتشر شده، آورده انجام آزمایشات و مراقبتها از باقر نمازی در بیمارستان ادامه دارد. با این حال از آن تاریخ تاکنون اطلاعی از وضعیت باقر نمازی در دست نیست که آیا او به زندان بازگشته و یا همچنان در بیمارستان تحت درمان است.
جرد گنسر وکیل باقر نمازی در بیانیه خود اعلام کرده این چهارمین باری است که باقر نمازی ۸۱ ساله که از بهمن ماه در زندان اوین به سر میبرد به دلایل مشکلات جسمی به بیمارستان منتقل شده است. طبق این بیانیه، جراحی نسب دستگاه تنظیم کننده ضربان قلب به نام ( Pacemaker) در سپتامبر ۹۶ بر روی او انجام شده است.
همچنین بابک نمازی فرزند باقر نمازی نیز در این بیانیه اشاره کرده پدرش در در ساعات طولانی تحت بازجویی بوده و در مکان بسیار نامناسبی گهداری شده و زمان بسیار طولانی را در زندان انفرادی گذرانده است.» بابک نمازی نوشته است: «بسیار روشن است که این وضعیت مانند حکم مرگ خواهد بود.»
باقر نمازی برای پیگیری وضعیت فرزند بازداشت شدهاش بهمن ماه ۹۴ به ایران آمد اما روز سوم اسفند ماه او نیز بازداشت شد. باقر نمازی که ۸۱ سال دارد، پیش از انقلاب ایران، استانداری خوزستان و معاون امور محلی و عمران شهری وزارت کشور ایران بوده است. باقر نمازی همراه با پسرش سیامک نمازی، هر دو به اتهام جاسوسی برای دولت متخاصم آمریکا به ۱۰ سال حبس در دادگاه انقلاب محکوم شدند و این حکم از سوی دادگاه تجدید نظر عینا تایید شد.
در حال حاضر پنج زندانی دیگر با تابعیت آمریکا و یا مقیم آمریکا با حکمهای متفاوت در زندان اوین به سر میبرند. کارن وفاداری شهروند ایرانی– آمریکایی، آفرین نیساری، شهروند ایرانی و مقیم آمریکا، رنزار زکانی شهروند لبنانی و مقیم آمریکا، ژیائو وانگ شهروند دوتابعیتی چینی – آمریکایی. رضا (رابین) شاهینی شهروند ایرانی– آمریکایی که در مرخصی به سر میبرد ولی امکان خروج از ایران را ندارد. در مجموع هفت زندانی با تابعیت امریکا یا مقیم آمریکا در زندان اوین به سر میبرند.
۲۷ شهریور ۹۶، یک روز پس از ورود حسن روحانی به نیویورک برای شرکت در اجلاس سالانه سازمان ملل، هیاتی از سازمان ملل از دولت جمهوری اسلامی خواستار آزادی فوری باقر و سیامک نمازی، دو شهروند ایرانی–آمریکایی شد. این گروه حتی خواستار «پرداخت خسارات» بازداشت آنها بیش از یک سال شده است.
پیش از این کاخ سفید روز جمعه ۲۱ جولای– ۳۰ تیرماه ۹۶ با انتشار بیانیهای به دولت ایران هشدار داد تا زندانیان آمریکایی در ایران کشور را آزاد کند و گرنه با «عواقب جدی» مواجه خواهد شد. در این بیانیه آمده بود: «نزدیک به چهل سال، ایران از بازداشتها و گروگانگیریها به عنوان ابزار سیاست دولتی استفاده کرده است.»
همچنین نمایندگان کنگره آمریکا روز چهارشنبه چهارم مرداد ماه ۹۶ طی صدور قطعنامهای از ایران خواست تا تمام شهروندان و ساکنان دایمی آمریکایی در این کشور را بی قید و شرط آزاد کند. در این قطعنامه که به اتفاق آرا نمایندگان تصویب شده زندانیان آمریکایی به عنوان«گروگان» حکومت ایران ذکر شدند و درخواست آزادی فوری آنها از سوی دولت ایران شد.
جرد گنسر، وکیل آمریکایی نمازیها روز پنجم اردبیهشت ماه ۹۶ در کنفرانسی در شهر وین از دو دولت ایران و آمریکا خواست تا این دو زندانی را سریع و بدون شرط آزاد کند. همچنین بابک نمازی فرزند باقر نمازی از دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا خواست تا به وعدهاش دربارهی آزادی آنها عمل کند. دونالد ترامپ در ۲۶ اکتبر ۲۰۱۵ که در آن زمان کاندیدای ریاست جمهوری بود، گفت اگر من رییسجمهور شوم این حوادث تکرار نخواهند شد.
با این حال رییس جمهور آمریکا تاکنون اقدام عملی برای آزادی این دو زندانی و زندانیان دیگر آمریکایی در ایران انجام نداده است.