اقدام به خودسوزی کارگران معترض شرکت نیشکر هفته تپه و تشکیل پرونده برای پنج نفر از این کارگران
در دومین روز از تجمع کارگران معترض کارخانه نیشکر هفته تپه اهواز در تاریخ ۲۸ مرداد ماه، پنج نفر از کارگران با حمله نیروی یگاه ویژه به داخل کارخانه و ضرب و شتم کارگران بازداشت شدند و در حال حاضر با پرونده امنیتی «اخلال در نظم» مواجه هستند. همچنین در همین روز برخی از کارگران اخراج شده این کارخانه که خواستار بازگشت به کار شدند اقدام به خودسوزی کردهاند.
کارگران کارخانه نیشکر هفته تپه در اعتراض به عدم دریافت سه ماه دستمزد از ماه خرداد ۹۷ تاکنون، فقدان امنیت شغلی و تفکیک و تقسیم زمینهای شرکت و واگذاری آنها به شرکتهای جدیدی که تاسیس شدهاند اعتراض کردند. اعتراض این کارگران از روز شنبه ۲۷ مرداد ماه شروع و تاکنون همچنان ادامه دارد.
به گزارش اتحادیه آزاد کارگران ایران، روز ۲۸ مرداد و در دومین روز اعتراض، حدود ۳۰ کارگری که در تیرماه ۹۷ اخراج شدند به کارخانه خوراک دام این کارخانه مراجعه کرده و خواستار بازگشت به کار شدهاند. با این حال میان آنها و مدیر این مجموعه درگیری لفظی پیش آمده است.و در پی آن کارگران اقدام به خودسوزی کردهاند. سایت اتحادیه کارگران آزاد نوشته بقیه کارگران حاضر جلوی اقدام به خودسوزی آنها را گرفتهاند. با این حال دقیقا مشخص نیست که آیا کارگری دست به اقدام عملی خودسوزی زده است یا خیر.
در پی آن برخی از این کارگران عصبانی که شغل خود را یک ماه پیش به یکباره از دست دادهاند بر سر و بدن خود بنزین ریختند و اقدام به خودسوزی کردهاند. البته سایت اتحادیه کارگران آزاد نوشته بقیه کارگران حاضر جلوی اقدام به خودسوزی آنها را گرفتهاند.
طبق این گزارش، ساعت ۱۱ صبح و پس از تقاضای ۳۰ کارگر اخراج شده به کار، نیروهای یگان ویژه به درون کارخانه حمله کرده و این کارگران را با «باتوم و گازاشک آور، گاز فلفل و پنجه بوکس» کتک زدهاند.
پس از ضرب و شتم آنها، پنج نفر از این کارگران به نامهای «کریم آل کثیر، علی آل کثیر، یحیی سعدی، حمزه آل کثیر و فارس سعدی» بازداشت شدهاند و پس از چند ساعت در حالی که پروندهای با اتهام «اخلال در نظم» برای انها تشکیل شده، با «قرار فیش حقوقی» به طور موقت آزاد شدند.
سایت اتحادیه آزاد کارگران ایران نوشته یکی از کارگران پس از ضرب و شتم از سوی ماموران، بار دیگر دست به خودسوزی میزند اما نام این کارگر و همچنین وضعیت فعلی او مشخص نیست.
این کارگران معترض به مدت سه ماه از خرداد ماه تاکنون حقوقی دریافت نکردهاند و به همین دلیل از روز شنبه ۲۷ مرداد ماه دست به اعتراض در محوطه کارخانه زدهاند.
همچنین علاوه بر اعتراضها داخل شرکت هفته تپه، روز یکشنبه ۲۸ مرداد ماه حدود ۱۰۰ نفر از بازنشستگان صنایع نیشکر هفت تپه نیز در اعتراض به عدم دریافت حقوق بازنشستگی خود دست به اعتراض در مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان شوش در استان خوزستان زدند.
خبرگزاری دولتی ایرنا با اعلام این خبر نوشت ۳۴۶ کارگر بازنشسته شرکت نیشکر هفت تپه با این مشکل مواجه هستند. خبرگزاری ایرنا خبر داد عدنان غزی فرماندار شوش با حضور در میان جمع بازنشستگان قول پیگیری مشکل را داده و خواسته سه نفر از جمع ۱۰۰ بازنشسته حاضر در تجمع، روز سهشنبه ۳۰ مرداد ماه به فرمانداری شوش برای پیگیری نتیجه مراجعه کنند.
کارخانه کشت و صنعت هفته تپه واقع در شهر اهواز استان خوزستان قرار دارد و حدود پنج هزار نفر در این شرکت کار میکنند. این شرکت اواخر سال ۱۳۹۴ از دست دولت خارج و به بخش خصوصی واگذار شد و از آن زمان به بعد مشکلاتش آغاز شده است.
رهبران و اعضای سندیکای کارگران شرکت هفته تپه که تشکلی مستقل و غیردولتی است در سالهای گذشته بارها به دلیل پیگیری حقوق کارگران با احضار، بازداشت و زندان روبرو بودهاند.
طی سالهای گذشته بارها کارگران نیشکر هفت تپه در اعتراض به تعویق دستمزد و مسایل صنفی دست به اعتراض زدند. ۱۳ کارگر معترض مجتمع هفت تپه سوم مرداد ۱۳۹۶ بازداشت شدند، البته همه کارگران تا روز هفتم مرداد با قرار کفالت آزاد شدند و با پرداخت بخشی از حقوق معوقه از سوی کارفرما، اعتراضات خاتمه یافت. اما پس از آزادی این کارگران و پایان اعتراضات، خبرگزاری کار ایلنا ۱۵ مرداد ۹۶ از احضار دست کم ۳۰ نفر از کارگران این کارخانه به دادسرای شهر شوش خبر داد. علت احضار این کارگران نامشخص بود.