تجمع اعتراضی کارگران علیه تغییر قوانین بیمه: ۱۲۰ قلم دارو از لیست بیمه کارگران خارج شده است
جمعی از نمایندگان کارگران سراسر ایران در روز ۲۵ تیرماه که به روز «تامین اجتماعی» در تقویم نامگذاری شده در اعتراض به آنچه «دستاندازی وزارت بهداشت به منابع سازمان تامین اجتماعی» خواندهاند در مقابل ساختمان وزارت بهداشت در تهران تجمع کردند. این کارگران میگویند که به دلیل برخی از اقدامات وزارت بهداشت و نمایندگان مجلس، بیمه کارگران، بازنشستگان و مستمریبگیران تحتثاییر قرار گرفته است.
خبرگزاری ایلنا با انتشار این خبر نوشت حضور نیروی انتظامی در اطراف این تجمع اعتراضی به شدت مشهود بوده است. به گفته کارگرانی که در این تجمع صحبت کردند برداشت از منابع تامین اجتماعی آن را با «خطر ورشکستگی» مواجه کرده است. همچنین طبق عکسهای منتشر شده از سوی خبرگزاری کار ایلنا، جمعیت زیادی از کارگران و نمایندگان کارگران سراسر ایران در تجمع روز ۲۵ تیرماه حضور داشتهاند.
حسین حبیبی دبیر کانون هماهنگی شوراهای اسلامی کار استان تهران و یکی از معترضان در این تجمع گفت: «وزیر بهداشت یکی از اصلیترین نابودکنندگان درمان کارگران است.» او با اظهار اینکه بیمه درمانی کارگران در حال نابود شدن است گفت: «وزیر بهداشت تعداد ۷۰ تا ۱۲۰ قلم از داروهایی که محتاج جامعه آسیبپذیر کارگری است را از لیست بیمه خارج کرده است.»
او با تهدید وزارت بهداشت گفت: «ما به وزارت بهداشت هشدار میدهیم که امروز آرام هستیم اما اگر وزارت بهداشت دستش را از سازمان تامین اجتماعی کوتاه نکند کارگران دیگر آرام نخواهند بود. ما امروز اعلام میکنیم که برای تعیین سرنوشت خود آمدیم و به مجلس و تمامی دولتیان میگوییم که دیگر آرام نخواهیم بود.»
علی دهقانکیا عضو هیات مدیره کانون کارگران بازنشسته و مستمریبگیران تهران نیز یک روز قبل در تاریخ ۲۴ تیرماه در اعتراض به تغییر بیمه کارگران گفت: «بیمهشدگان سازمان تامین اجتماعی از این پس باید برای خرید یک داروی سرماخوردگی از جیب پول بپردازند، چراکه ۷۹ قلم کالای دارویی از پوشش بیمه درمانی خارج شده است.»
دهقانکیا با بیان اینکه کارگران بازنشسته و مستمریبگیر تامین اجتماعی تهران جمعیت زیادی را شامل میشود هشدار داد «درصورت بالاگرفتن نارضایتیهای بازنشستگان دیگر نمیتوانیم مانع آن شویم.»
اکبر شوکت عضو هیات مدیره انجم صنفی کارگران برقکار استان قم در جمع متعرضان با اعلام اینکه «معترضان مخالف نظام نیستند» گفت کارگران ایران در حال تجربه بدترین شرایط هستند و نه تنها منابع بیمه و درمانشان را از دست دادهاند بلکه تورم ۵۰ درصدی و ۶۰ درصدی را تحمل میکنند.
در پایان این تجمع قطعنامهای خوانده شد که طی آن از دولت، نمایندگان مجلس و وزارت بهداشت خواسته شده تا به تامین اجتماعی و خواستههای جامعه کارگران توجه شود. در بند ۱۰ این قطعنامه آمده است: «کاهش ارزش پول ملی به معنای فقیرتر شدن جامعه حقوقبگیران و بازنشسته و ایجاد مشکلات جدی برای سازمان تامین اجتماعی از باب ایفای تعهدات در بلندمدت است.»
در بند دوم این قطعنامه با اشاره به شعار ملی امسال «حمایت از کالای ملی» آمده «طرح حمایت از کالای ایرانی که در آن یکی از قابل اعتمادترین منابع سازمان یعنی ماده ۴۱ را هدف گرفته به سرعت از فکر خود و دستور کار مجلس چه امروز و چه در آینده خارج کنند، جامعه کارگری به هیچ وجه اجازه نخواهد داد به حقوق ۴۰ میلیون بیمه شده در پیش پای پیمانکاران به قربانی گرفته شود.»
طبق ماده ۴۱ «در مواردی که نوع کار ایجاب کند سازمان میتواند به پیشنهاد هیات مدیره و تصویب شورای عالی سازمان نسبت مزد را به کل کار انجام یافته تعیین و حق بیمه متعلق را به همان نسبت مطالبه و وصول کند» طبق گفته کارگران اگر این ماده لغو شود به ضرر جامعه کارگران پیمانکار خواهد بود.
در بند ۹ این قطعنامه نیز آمده «در صورتی که کشور از حالت رکود خارج نشود و اشتغال جدید و به طبع آن بیمه شده جدید به سازمان اضافه نشود هر گونه تلاشی برای نجات سازمان بیثمر خواهد بود و در آیندهای نزدیک سازمان با مشکلات جدی روبهرو خواهد شد. لذا از دولت محترم و مجلس خواهان ارائه راهکار اساسی» هستیم.